23948sdkhjf

Midtconsults specialister forener lyd og lys

| Medlemsnyhed | Indrykket af ÅF Buildings Denmark

På Midtconsults kontor i Aarhus er der skabt en unik showcase, som forener lyd og lys. Den skaber gode lydforhold på arbejdspladsen - og så supplerer den med godt lys!

To behov, én løsning
Da Midtconsult skulle finde en løsning til deres eget kontor i Aarhus, satte akustikere og belysningsspecialister sig ved samme skitseblok og resultatet blev absorberende lyspaneler.

Behovet for en absorberende flade opstod, da kollegaer på etagen over kantinen oplevede reflekteret lyd derfra, og samtidig kaldte årstidens vejr på mere og bedre lys indenfor. De nye paneler er derfor indstillet til at kunne genskabe dagslysets naturlige egenskaber - også kaldet dynamisk døgnrytmelys. Lyset kan dermed variere i løbet af dagen, akkurat som lys udenfor, og har en indvirkning på de hormoner, der påvirker vores humør og holder os vågne. Sidst på dagen kan lyset ændre karakter, og derfor bevirker det også, at vores nattesøvn forbedres. Udover at skabe en bedre døgnrytme, sørger de absorberende lyspaneler også for at dæmpe lyden fra kantinen. Dette betyder at Midtconsults medarbejdere kan fortsætte deres arbejde uden støjgener.

For effektivt at kunne forene akustikregulering og lysstyring måtte der findes ét materiale, der både kunne absorbere lyden og transmittere lyset. Valget faldt på et delvist transparent, absorberende materiale, der er monteret i rammerne foran lyskilden. Som en ekstra lille gimmick kan lyset i hvert panel styres dynamisk fra en tablet, så alle ønsker til farver, farveskifte og rytme kan blive opfyldt – og så kan det tilmed følge beatet, når musikken spiller til fredagsbaren! 

På billedet ovenfor er blot to eksempler på de mange forskellige kombinationer af lys - det er kun fantasien der sætter grænser. 

Midtconsult byder alle interesserede velkomne på Aarhus kontoret, hvis man har lyst til at se showcasen eller få en snak om, hvordan jeres specifikke behov for god lys og lyd kan opfyldes. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ÅF Buildings Denmark

Viborgvej 1
7400 Herning
Danmark
ÅF Buildings Denmark

Send til en kollega

0.16