23948sdkhjf

Fiberudrulning til FTTH eller DAS/5G

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hans Følsgaard A/S

Det burde være så simpelt:

- Planlæg udrulningen
- Uddelegér og udfør
- Kontroller og analysér
Så nemt som 1-2-3 - eller?

I planlægningsfasen af fiberudrulning er det meste ideelt: Ingen sne, frost eller menneskelige fejl. ”8-10 kunder om dagen og vi er færdige med projektet inden jul!” - Men realiteten er ofte meget anderledes.

Fejlkilderne er mere end blot sne og frost. 

Planlægningen:
Typisk bliver der udarbejdet procedurer for hvordan teknikerne skal udføre installationen og foretage afsluttende kvalitetscheck. Men hvordan sikrer man sig, at testparametre er korrekte og testen rent faktisk er udført efter forskrifterne?

Udførelsen og analysen:
Ofte er procedurerne viderebragt ved sidemandsoplæring eller en ufuldstændig beskrivelse - andre gange er det et digert værk, som er svært at overskue og derfor ikke bliver læst. Andre fejlkilder kunne være:

- Resultater bliver ikke gemt
- Resultater kan ikke genfindes
- Resultaterne er i filnavnet associeret til forkert fiber, kabel eller lokation
- Testen er udført med forkerte pass-fail værdier
- Ikke alle test bliver udført korrekt

For at imødekomme mange af disse dagligdags udfordringer har EXFO udviklet TestFlow - en smartere måde at teste på.
- Spar op til 85% af tiden på dokumentation i marken
Minimerer chancen for manuelle fejl i felten.
- 50% besparelse i testtiden
Ingen opsætning af testparametre
- 100% korrekt - første gang - hver gang!

EXFO's TestFlow udnytter back-office systemer og web-baserede værktøjer til at automatisere en end-to-end test proces.

Trin 1:
Definér centralt hvilke tests der skal foretages i forbindelse med installationen. Dette er i henhold til kvalitet og egne eller internationale netværksstandarder.

Trin 2:
Fordel de forskellige jobs og job-ID’er til fiberteknikernes testinstrumenter og mobile enheder.

Trin 3:
Kør ensartede jobspecifikke testsekvenser på testenheder og mobile enheder uden brug af hverken manualer eller excel-ark. Den automatiske trinvise testsekvens bliver afsluttet og med samlet automatisk rapportering bliver opgaven afsluttet on-site.

Trin 4:
Overfør automatisk testresultater med de foruddefinerede filnavne til en centraliseret TestFlow-server og sagen kan afsluttes og kredsløbet idriftsættes.

Trin 5:
Efterbehandling af testresultater fra TestFlow-database kan benyttes til at verificere overensstemmelse med netværksdesignstandarder men også til benchmarking mellem forskellige tekniker-teams eller underentreprenører.

Trin 6:
Integrér TestFlow-server med andre systemer for at få optimal udnyttelse af automatiseringsprocessen.

Statistik på teknikerteams og underentreprenører
Hvorfor performer nogle teams langt bedre end andre? - Er de mere effektive, bedre til konnektorinspektion eller noget helt tredje?

Med rapporterne fra TestFlow-databasen kan der trækkes analyser på job effektivitet, kvalitet, godkendte OTDR-tests etc. Sammenhænge, som er nemme at identificere med Testflow.

Klik på et geografisk område, en supertekniker eller et helt team og få indblik i hvad netop de gør rigtigt ude i marken. Information, som kan hjælpe øvrige teams med at blive endnu bedre og endnu mere effektive i deres dagligdag.

 Også til 5G:
Ved den kommende udrulning af 5G skal dr sættes rigtig mange tekniker-teams i sving. Her er det vigtigere end nogensinde, at arbejdet er ensartet udført og kvaliteten er i top. Der er ganske enkelt ikke råd til at køre retur til siten og kravle op i antennen for at lave arbejdet om.

EXFO’s Testflow-løsninger dækker derfor både Fiber-arbejdet med fiberinspektion og OTDR-måling, men også de nye tests på CPRI- og OBSAI-protokoller samt Optisk RF som er ekstremt vigtige at have styr på ved udrulning af 5G.

Disse tests er i øvrigt også understøttet af EXFO’s SkyRAN, som for nylig blev præsenteret på Mobile World Congress i Barcelona.


En enkel, intuitiv applikation - præsenteres på El&Teknik
EXFO’s TestFlow koncept er baseret på en intuitiv applikation direkte på testenhed eller mobiltelefon. Også 3.-parts testenheder kan inkluderes i TestFlow.

Se mere om TestFlow og automatisering af testprocedurer på El&Teknik 2018, hvor Hans Følsgaard og EXFO præsenterer de seneste nyheder på denne front! - Vel mødt på stand A1603!

For yderligere oplysninger, kontakt Jens Bundgaard på jbu@hf.net
 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hans Følsgaard A/S

Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Danmark
Hans Følsgaard A/S

Send til en kollega

0.175