23948sdkhjf

Intelligente bygninger stiller nye krav til Facility Managers

| Medlemsnyhed | Indrykket af Schneider Electric Danmark A/S

Facility Managers eller driftsansvarlige, som vi kalder dem på dansk, står i dag overfor mange og forskelligartede udfordringer.

Facility Managers eller driftsansvarlige, som vi kalder dem på dansk, står i dag overfor mange og forskelligartede udfordringer. Det kan være mål om effektivisering af energiforbrug, samt sikring af bæredygtighed og godt indeklima. Selvom nye teknologier gør energistyring, bæredygtighed og vedligeholdelse af driften mere effektiv, medfører udviklingen også nye udfordringer.

Af Niels Boel, Business Development Director hos Schneider Electric

Tidligere var alle bygninger mere eller mindre designet på samme måde, hvor hovedkilden til strøm kom direkte fra kraftværket. Men i dag er bygninger meget mere komplekse og stiller nye krav til, hvordan og hvornår energien skal bruges samt, hvordan de forskellige strømkilder bør distribueres.

I dag kommer energien fra flere kilder, det kan være sol, vind og batterilagring. De forskellige energikilder kan forårsage forstyrrelser i kvaliteten af strømmen og fluktuerende produktion afhængig af årstid. Derudover oplever energinettet over et døgn skiftende perioder med spidsbelastning. Disse faktorer har alt sammen indflydelse på bygningsdriften.  

Facility Management får ny betydning
For Facility Managers betyder det, at man ikke længere kun er forbruger af energi, men nu også selv er producent af energi og dermed også skal håndtere de forskellige energikilder parallelt samt holde sig ajour med afregning.

Fremtidens smart grid medfører, at bygninger mere eller mindre skal fungere som buffer under spidsbelastninger. Det vil sige, at professionelle bygninger både skal være i stand til at lagre energi, når produktionen er højere end forbruget, men samtidig lukke for forbruget ved spidsbelastningsperioder.

Facility Managers bliver altså udfordret med nye krav til at styre bygningers energiforbrug så effektivt og fleksibelt som muligt. Og derfor får de også i højere grad behov for teknologi, som kan hjælpe med at optimere det elektriske udstyr, styre energiudgifterne, planlægge vedligehold samt bidrage med energifleksibilitet.

Derfor giver jeg her tre råd til, hvad Facility Managers kan gøre:

1.    Træning. Hold regelmæssigt din organisation opdateret via specialiseret træning i de udfordringer, som din driftsorganisation står over for. Det vil føre til højere ekspertise, så du kan sikre optimalt indeklima, energiforbrug og bedst muligt anvende nye muligheder.

2.    Netværk. Bliv en del af et netværk af andre driftsansvarlige for at dele idéer og erfaringer. Med et netværk i ryggen kan du i højere grad påtage dig samarbejdsprojekter, som ellers ville være uden for din rækkevidde og på den måde åbne for nye muligheder.

3.    Teknologi. Sæt dig ind i branchens førende teknologiløsninger. De kommer til at tegne fremtiden for intelligente bygninger – så få hjælp til at designe, installere og understøtte disse løsninger.

Til at understøtte de tre bullets opfordrer jeg til at se på The Facility Manager by Schneider Electric, som vi første gang introducerer på Energiforum i Nyborg d. 6. og 7. marts. Er du ikke på konferencen, byder vi altid velkommen i Ballerup til at opleve fremtidens Facility Managers kontor.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Schneider Electric Danmark A/S

Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Danmark
Schneider Electric Danmark A/S

Send til en kollega

0.278