23948sdkhjf

5 nye maskiner går i dybden på Fyn

| Medlemsnyhed | Indrykket af H.P. Entreprenørmaskiner A/S

Stor aktivitet hos CO Murer & Entreprenør, der har fornyet maskinparken med Hitachi.

En større investering i 5 nye gravemaskiner har sat ekstra fart på den fynske virksomhed CO Murer & Entreprenør ApS, der udfører bygge- og anlægsarbejder for kommuner, virksomheder og private.

- Vores opgaver spænder vidt inden for jord-, beton-, kloak- og murerarbejde. Derfor har vi valgt 4 forskellige gravemaskine-modeller fra 1 til 8.5 tons, fortæller indehaver Claus Olsen, der er autoriseret kloakmester.

Virksomheden fra Otterup opererer mest på Fyn og arbejder i øjeblikket på en om- og tilbygning af Søndersø Hallerne, der ejes af Nordfyns Kommune. Her har man tidligere været med til at opføre en gymnastikhal, og nu skal der bl.a. etableres nye omklædningsrum og motionslokaler.

Målrettede valg
CO Murer & Entreprenør har også en del opgaver for Vandcenter Syd, primært kloakrenovering med udskiftning ved opgravning, strømpeforinger og pumpereparationer. 

- Vi udfører desuden renovering for 5 vandværker, hvor vi graver op og udskifter vandledninger. Her bruger vi blandt andet de to nye 2-tons Hitachi gravemaskiner ZX19-5A som vi har valgt til især disse opgaver. De har den idéelle størrelse og med ekstraudstyr som tiltrotator kan vi grave præcist. Det er nødvendigt at være forsigtig, når der ligger så mange forskellige ledninger og kabler i jorden.

Ind i haver og huse
Den mindste Hitachi ZX10U-2 på 1 ton er primært valgt til opgaver hos privatkunder:

- Maskinen kan komme om i folks haver bag parcelhuset, fordi den kun er 70 cm bred, når den foldes sammen. Nogle gange arbejder vi inde i huse, hvor gulvene skal brydes op og moderniseres. Her kan den nye gravemaskine også køres ind. Det sparer vores folk for en masse hårdt arbejde med værktøj og skovl, og vi udlægger transportbånd, som kører det opgravede materiale ud og op i en container, forklarer Claus Olsen.

Maskinførerne bestemmer
Den største gravemaskine, Hitachi ZX85USB-5A på 8.5 tons, er valgt til større kloakprojekter og arbejde med byggemodning, veje og forsyning:

- Det er en god all-round maskine, vi kan bruge til mange opgaver. Mens den nye Hitachi ZX33U-5A på 3,4 tons primært er til kloak- og ledningsarbejde, siger Claus Olsen. Han startede virksomheden i 1998, og i øjeblikket beskæftiges cirka 10 medarbejdere.

- Maskinførerne har valgt maskinerne og deres størrelse. De ville se, hvad Hitachi kan, og H.P. Entreprenørmaskiner har så bygget dem op med det udstyr, de ønskede. Vores maskinførere ved, hvad de vil og har brug for.

FAKTA - Hitachi hydrauliske gravemaskiner

  • Model ZX10U-2, vægt 1.110 kg, motor 12,8 HK, skovl 0,0222 m³
  • Model ZX19-5A, vægt 1.920 kg, motor 14,2 HK, skovl 0,044 m³
  • Model ZX33U-5A, vægt 3.320 kg, motor 28,4 HK, skovl 0,08 m³
  • Model ZX85USB-5A, vægt 8.430 kg, motor 46 HK, skovl 0,13 - 0,33 m³ 


Læs meget mere om maskinerne her 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
H.P. Entreprenørmaskiner A/S

Tingbjergvej 10
4632 Bjæverskov
Danmark
H.P. Entreprenørmaskiner A/S

Billeder & videoer

3. Indehaver Claus Olsen fra CO Murer og Entreprenør ApS1. Den fleksible Hitachi  ZX19-5A kan navigere på pladstrange forhold2. Hitachi ZX85USB-5A på 8.5 tons4. Den helt lille Hitachi ZX10U-2 6.

Send til en kollega

0.123