23948sdkhjf

Sådan tager teamet hånd om Skudehavnens vigtige førstehåndsindtryk

| Medlemsnyhed | Indrykket af Arne Elkjær A/S Rådgivende Ingeniører

”Det gør noget ved stemningen på et projekt, at vi har set hinanden an og lavet en fælles aftale. Vi har talt og grint sammen, og det er en god måde at starte en relation på. Nu ved vi, at vi alle arbejder efter samme kriterier og samme mål”

Fundamentet er lagt for et godt samarbejde mellem CASA, KPF Arkitekter og Arne Elkjær. I Vejle opfører CASA rækkehuse og etageejendomme på næsten 18.000 m2 med KPF som arkitekt og Arne Elkjær A/S som rådgiver. På vores fælles opstartsmøde har vi aftalt en række fælles forventninger og succeskriterier til projektet, da vi alle tror på, at processen er afgørende for det endelige byggeri.

Én fælles aftale

For at nå godt i mål med CASA´s boligprojekt, er enighed mellem parterne som team væsentlig. Derfor har parterne, med BKP (Byggeriets Konfliktråd og Procesfacilitering) som facilitator, udarbejdet en fælles aftale, som ikke handler om kontraktforhold og økonomi, men som i stedet sætter ord på den adfærd parterne forventer af hinanden i samarbejdet – hvordan de kommunikerer med hinanden, hvem der deltager i hvilke møder og hvorfor, en sund fejlkultur, fokus på processen, realistiske deadlines og anerkendelse af hinandens fagligheder.

”Jeg tror, at den fælles aftale kan være med til at styrke samarbejdet igennem projektet med Skudehavnen. Alle har bidraget til aftalens indhold og det giver ejerskab”, forklarer Henrik Rosenkrands, projektleder hos Arne Elkjær A/S.

At se hinanden an

Opstartsmødet var ikke forbeholdt projektets overordnede lederprofiler. Tværtimod deltog alle projekteringsledere, projektledere, projekterende ingeniører og arkitekter og tegnere i mødet, for fremadrettet er det dem, der skal have ”fingrene i projektet”. Et personligt møde gør den efterfølgende dialog lettere, bl.a. fordi man har set hinanden i øjnene og talt sammen, og lige der er den første og største barriere for god kommunikation nedbrudt.

”Det gør noget ved stemningen på et projekt, at vi har set hinanden an og lavet en fælles aftale. Vi har talt og grint sammen, og det er en god måde at starte en relation på. Nu ved vi, at vi alle arbejder efter samme kriterier og samme mål”, fortæller Anette Pedersen, bygningskonstruktør hos Arne Elkjær A/S.

Springe et kommunikationsled over

”Jeg er sikker på, at mødet mellem parterne kommer til at gøre en forskel for projektets koordinering og kommunikation. Min rolle som projektleder skulle gerne blive mindre, fordi tegner nu går direkte til tegner, og projekterende ingeniør går direkte til arkitekt. Min projektlederfunktion bliver dermed forbeholdt beslutninger på et højere plan, og på den måde springer vi et unødvendigt kommunikationsled over. Det, tror jeg, vil lette processen”, afslutter Henrik.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Arne Elkjær A/S Rådgivende Ingeniører

Bredskifte Alle 7
8210 Aarhus V
Danmark
Arne Elkjær A/S Rådgivende Ingeniører

Send til en kollega

0.109