23948sdkhjf

Konference: Livet i byen – det resiliente byudviklingsprojekt

| Medlemsnyhed | Indrykket af VIA University College

Arbejder du med byudviklingsprojekter? Så kom til konference og få præsenteret erfaringer og eksempler på fokus og fremdrift i kommunale klima- og byudviklingsprojekter.

Hvordan passer et resilient byudviklingsprojekt med en tidshorisont på 10-15 år eller derover sammen med den politiske virkelighed ude i kommunerne?

Det vil en hel række oplægsholdere belyse og perspektivere fra forskellige vinkler på den kommende konference, der afholdes af VIA University College i samarbejde med Resilience Lab Denmark. Konferencen finder sted i Resilience House i Vejle den 15. november.

En kommunal valgperiode er fire år - et omfattende klima- eller byudviklingsprojekt tager måske 10 år eller mere. Hvordan får man politikerne i tale, når det gælder de helt nødvendige, men også meget omfattende og langvarige projekter i kommunerne?

Til konferencen vil der blive sat spot på de erfaringer, der er med den type byudviklingsprojekter og forberedelsen af dem fra flere af landets kommuner. Det er fx vigtigt at være bevidst om, at der er en kultur, der skal fremmes i kommunerne, og at der måske er nogle eventuelle faldgruber, der skal afklares og overkommes.

Nogle af de spørgsmål, som oplægsholderne vil sætte egne perspektiver på, er eksempelvis:

  • Hvordan sikrer man sig, at ambitiøse byudviklingsprojekter giver det ønskede resultat? Hvad skal man være opmærksom på undervejs - ikke mindst i forhold til de øvrige krav og ønsker til byens udvikling?
  • Kan man fastholde interessen og engagementet hos politikere, forvaltning og borgere for et langsigtet projekt – og hvordan skal det gøres?
  • Når mange projekter skal håndteres sideløbende, hvordan kan overblik og gennemskuelighed så sikres? Såvel i forhold til de forskellige afdelinger som i forhold til politikerne og borgerne?
  • Hvad er resilience? Og hvad skal man i kommunerne være opmærksomme på og arbejde efter i fremtiden?
  • Hvad er forvaltningens fremtidige rolle, og hvad kommer det til at betyde for den enkelte medarbejder? Vil vi se andre typer af job og jobbeskrivelser i kommunerne i fremtiden?

Konferencen er for alle, der arbejder med byudvikling og projekter i byen, såvel i den kommunale forvaltning som hos kommunens samarbejdspartnere hos rådgivere, arkitektfirmaer, m.m.

Læs meget mere om konferencen her.

Medlemsnyhed

Indrykket af
VIA University College

Hedeager 2
8200 Aarhus N
Danmark
VIA University College

Send til en kollega

0.157