23948sdkhjf

ERFA møde den 25.09.2017

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Biogasrådgivning A/S

Der blev afholdt ERFA møde for Gårdbiogasanlæg den 25. september 2017 hos Vestjysk Biogas Aps, Arnborgvej 23A, Skjern. På mødet var der oplæg ved Dansk Biogasrådgivning, Foreningen Biogasbranchen, Wendt & Sørensen A/S, samt HMN Naturgas.

Der blev afholdt ERFA møde for Gårdbiogasanlæg den 25. september 2017 hos Vestjysk Biogas ApS, Arnborgvej 23A, Skjern. På mødet var der oplæg ved Dansk Biogasrådgivning, Foreningen Biogasbranchen, Wendt & Sørensen A/S samt HMN Naturgas.

Biogas er en stor succes i Danmark. Med de igangværende projekter vil min. 10,4% af gassen i det danske naturgasnet med udgangen af 2018 komme fra miljørigtig grøn biogas. Biogasbranchen har i Danmark en god naturlig vækst, og er en fantastisk historie om at affald fra primært landbruget omsættes til nyttig bionaturgas, som i modsætning til vindenergi kan lagres i det danske naturgasnet.

På mødet gennemgik Dansk Biogasrådgivning nyheder om lovgivning mm. samt præsenterede Biogasservice, der kan hjælpe med at sikre, at biogasanlæg leverer optimalt. Dette blev fulgt op af et spændende indlæg om gasrensning med aktiv kul ved Wendt & Sørensen. HMN Naturgas var repræsenteret ved Direktør Henrik Iversen, som fortalte om den salgsproces, der er i gang med salg af bl.a. biogasaktiviteterne til hhv. Eniig og SEAS.  Desuden blev der talt om gascertifikater. Der blev lagt vægt på vigtigheden af Certificering af gassen, som betyder, at der for køberen er fuld gennemsigtighed.

Brancheforeningen er biogassens talerør i det politiske system. Der blev opfordret til at Gårdbiogasanlæg deltager i dette fællesskab - jo flere vi er sammen, jo nemmere kan den gode historie om biogas blive anerkendt hos politikere både lands- og lokalpolitisk. Arrangementet sluttede med en spændende gennemgang af det nyetablerede biogasanlæg ”Vestjysk Biogas”.  

Tak til Vestjysk Biogas for at lægge rammer til arrangementet!

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Biogasrådgivning A/S

Glarmestervej 18B
8600 Silkeborg
Danmark
Dansk Biogasrådgivning A/S

Send til en kollega

0.156