23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ecophon rækker hånden ud til ”døve” arkitekter og ”blinde” akustikere og udvider medarbejderstaben

Ecophon rækker hånden ud til ”døve” arkitekter og ”blinde” akustikere og udvider medarbejderstaben med ekspert

Med deres høje ambitioner om at være frontløbere inden for vidensbaseret akustikløsninger, opruster Ecophon nu også deres viden om kontorområder med akustik ekspert, Morten Roar Berg, der som Ecophons nye Concept Developer, skal forene det visionære og akustiske udtryk i kontormiljøer på en helt ny måde.

God rumakustik er vigtigt for arbejdsmiljøet og helbredet, da de fleste af os tilbringer op mod 90 pct. af vores tid indendørs i lukkede miljøer. Men god akustik er desværre ikke en selvfølge, hvilket betyder at mange, både børn og voksne, ofte sidder i lokaler med dårlige forudsætninger for koncentration og kommunikation.

Akustikspecialisten Ecophon har derfor ansat Concept Developer Morten Roar Berg, hvis primære fokus vil være at arbejde med bygninger på kontorområdet, men hans viden og entusiasme vil komme alle til gode, der arbejder med design af bygninger, og som sidder som beslutningstagere omkring det bedste læringsmiljø eller patient og personalemiljø i sundhedsplejen.

Morten deltager på konferencer, holder indlæg på diverse debatmøder og kommer gerne ud til kommunerne og på tegnestuerne for at vejlede og drøfte visioner og projekter.

Den helt rigtige akustik til specifikke formål – der er tale om mere end blot ”efterklang”
Ecophon vejleder altid for at opnå den mest omkostningseffektive akustikløsning med tanke på rummenes fysiske karakter og de specifikke arbejdssituationer og brugsbehov.

Akustikområdet er under hurtig udvikling, og Ecophon står i spidsen for denne udvikling mod bedre og bedre løsninger.

Vi har for længst forladt det stadie, hvor man kun taler om efterklangstid som det eneste kriterium for at vurdere rum akustik. I stedet for blot at fokusere på akustiklofter og efterklangstid, tilføjer Ecophon lodrette absorbenter som en vigtig del af løsningerne og evaluerer akustik ved at anvende flere parametre, som taleklarhed, lydstyrke og lydforplantning.

For at opnå et optimalt resultat anvender Ecophon deres Aktivitetsbaseret Akustikdesign metode og analyserer omhyggeligt kravene fra forskellige perspektiver, inden de foreslår en løsning.

"Jeg ser frem til at arbejde med akustik hos Ecophon, der jo netop er producent af lydabsorberende materialer og forsker en masse indenfor området. Selvom jeg føler mig rustet til jobbet, glæder jeg mig også til at blive en del af teamet og udvide mit netværk i byggeriet. Betydningen af lyd og hvad det gør for mennesker er stærkt undervurderet i dag, og det skal vi have gjort noget ved", forklarer Morten.

30-årige Morten har netop afsluttet sin uddannelse i Audiodesign ved Aarhus Universitet. En uddannelse, der bl.a. tager udgangspunkt i at simulere rum og lydmiljøer i forhold til støj og rumklang, og eksperimenterer med akustisk behandling af rum til forskellige formål. Med andre ord, der lægges vægt på at skabe den helt rigtige akustik til specifikke formål og behandle lydmiljøer som soundscapes, der kan stemmes og optimeres med henblik på lydens effekt på mennesker i forhold til sundhed, præstation og oplevelser.

Ecophon integrerer akustik og arkitektur
Morten har tidligere arbejdet som praktikant for BIG Arkitekter som audiodesigner i en række forskellige, spændende projekter, og har derfor opnået en vigtig viden om betydningen af det visuelle kontra det auditive i kontormiljøer, der i kombination med hans baggrund, gør ham unik i en fremtidig brobygning mellem disse to aspekter.

"Mine erfaringer har vist mig gentagne gange, at der eksisterer en form for konflikt mellem ’døve’ arkitekter og ’blinde’ akustikere. Min ambition er derfor at være med til at skabe en bro mellem disse to grupper og på den måde udnytte potentialet omkring lyd", udtaler han.

Som virksomhed vejleder Ecophon kunderne i at vælge den mest omkostningseffektive akustikløsning som er tilpasset rummenes fysiske karakter og de specifikke arbejdssituationer og behov, samtidig med, at der hele tiden arbejdes på at udbrede bevidstheden om vigtigheden af et godt akustisk miljø. Tidligere har Ecophon haft stor succes med at lydregulere klasselokaler på skoler, således at akustikken blev forbedret, og nu, med Morten i spidsen, forsøger de altså at skabe samme succes i kontormiljøerne.

Om Ecophon
Ecophon udvikler, producerer og markedsfører akustiske produkter og systemer, der bidrager til et godt arbejdsmiljø ved at styrke folks velbefindende og ydeevne. De har forretningsenheder i 14 lande og omkring 750 medarbejder. Ecophon er desuden en del af én af verdens top-100 industrikoncerner, Saint-Gobain, - verdensførende indenfor habitat og byggeriet, med et stærkt fokus på bæredygtighed og innovation.

For yderligere information, kontakt venligst:

Direktør Saint-Gobain Ecophon A/S
Anders Lisberg Petersen
Tlf.: 36770909

Morten Roar Berg
Tlf.: 42127969

Saint-Gobain Ecophon A/S
Hammerholmen 18E
2650 Hvidovre
Hvidovre Kommune
Danmark
CVR nummer: DK67147413
P nummer: 1002245906

Send til en kollega

0.063