23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Boligjobordning på overlevelseskurs

Liberal Alliance har måttet sande, at der ikke er flertal for at skrotte boligjobordningen - dette glæder Palle Thomsen, Adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre. Nu skal der arbejdes mod at gøre ordningen permanent og udvide den.

Gør ordningen permanent
"Det er kun godt, at der tegner sig et flertal for at forlænge boligjobordningen, men for virkelig at gavne dansk økonomi mener vi, at der skal arbejdes mod en permanent løsning”, udtaler Palle Thomsen, Adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre.

Vi mener ikke det er gavnligt for dansk økonomi at ændre i boligjobordningen med jævne mellemrum, som tendensen har været de seneste år. Vi mener derimod, at der skal arbejdes mod at finde en permanent løsning. Ved at ændre i ordningen med jævne mellemrum skaber man forvirring hos forbrugerne - kan man få samme tilskud næste år, som man kan i år? Dette skaber en skævvridning i samfundsaktiviteten, fordi det giver forbrugerne et incitament til at få lavet deres projekter, imens man er sikret et tilskud. Dermed risikeres der en høj samfundsaktivitet det ene år, men et lavt det næste, da man har tvunget forbrugerne til at få lavet deres projekter inden den næste ændring i boligjobordningen finder sted.

Udvid håndværksfradraget og fjern sort arbejde
Skatteministeriets evaluering af det svenske håndværkerfradrag viste de positive effekter på sort arbejde og samfundsaktiviteten, så derfor bør der kigges mod Sverige for inspiration til en permanent ordning. Hos Danske Byggecentre mener vi ikke, at det er tilstrækkeligt at håndværksfradraget forbeholdes klima og miljø, men det bør laves mere generel. Derudover kan politikerne med fordel trække på de svenske erfaringer og forhøje fradraget.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@bdb.dk

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078