23948sdkhjf

Elegant trappe fuldender totaloplevelsen i Rømerhus

| Medlemsnyhed | Indrykket af Contec Prefab A/S

Bestseller har netop slået dørene op for besøgende i det nyrenoverede Rømerhus, der byder på en kombination af shopping, kunst og arkitektur. Især hovedtrappen er dragende og interessant.

I løbet af de sidste par år har Rømerhus ved Skt. Clemens Bro i Aarhus gennemgået en større ombygning, og det er tøjkoncernen Bestseller, der står bag projektet. Bygningen fra 1895 er tegnet af Sophus Frederik Kühnel, og renoveringen er foretaget med respekt for historien og den oprindelige arkitektur. Facaden ser nu ud som den oprindelige, og der er gjort meget ud af, at det indre skal matche det ydre. I en stor del af bygningens levetid har den især været anvendt til tekstilhandel, og den har nu gjort sin genkomst med Bestsellers 1300 kvadratmeter store modeforretning, der åbnede d. 1. juni 2017.

Trappe løfter Rømerhus til nye højder
Ved indgangen til Bestsellerforretningen fra Skt. Clemens Bro er det første syn, der møder kunderne, et sekskantet trapperum med en elegant og slank trappe i midten af rummet. Trappen er udført i højstyrkebeton og har på en og samme tid et råt og moderne udtryk.

- Trappen ser måske enkel ud, men konstruktionen er mere kompliceret end som så, og ikke to trin er ens. Den store hovedtrappe består af tre trappeløb fra butikkens nederste etage, som bliver samlet i ét løb mod butikkens øverste etage. Det er en oplevelse i sig selv at gå op ad trappen, og man får virkelig lyst til at gå på opdagelse og finde ud af, hvad der gemmer sig på næste etage, siger afdelingsleder Dennis Serwin fra Contec Prefab, der har leveret hovedtrappen.

Aarhusiansk firma valgt som trappeleverandør
At Bestseller har valgt Contec Prefab som leverandør af den store hovedtrappe, kan virksomheden takke ingeniør Erik Jensen fra Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma for, da de var tilknyttet som ingeniørfirma under ombygningen.

- Vi har tidligere arbejdet sammen med Erik Jensen om et større trappeprojekt hos Jyske Bank, så derfor anbefalede han os til Bestseller. Det er ikke alle, der tør at sige ja til sådan en udfordring, som trappen i Bestseller har været. Vi var med meget tidligt i forløbet og har udviklet trappen sammen med Bestseller og arkitekturfirmaet E+N Arkitektur. Trappen er en specielt tilpasset løsning, som også er et af vores specialer, siger Dennis Serwin.

Udover trappen har Contec Prefab også leveret inventar i form af bl.a. hylder, plinte og tøjstativfødder i beton i samarbejde med Riis Retail.

Besøgende skal have en unik totaloplevelse
Bestseller og Contec Prefab har mere til fælles, end man umiddelbart skulle tro, da begge virksomheder går meget op i kvalitet, udsøgt håndværk og at finde de bedste løsninger til formålet. Gennemtænkte løsninger gør, at selv de mindste detaljer på trappen fremstår knivskarpe, som f.eks. de skjulte støbte render til LED-lys under trappetrinene. Det var også et ønske hos begge parter at give de besøgende en helt unik og arkitektonisk oplevelse, hvilket i høj grad er lykkes med Rømerhus.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Contec Prefab A/S

Axel Kiers Vej 30
8270 Højbjerg
Danmark
Contec Prefab A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.125