23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fast service hos FL Smidth

FUGMANN har i mere end 20 år fast haft en mand gående hos cementkoncernen FL Smidth. Elektriker Roar Jørgensen har været der i 11 år og kender de knap 40.000 kvadratmeter som sin egen bukselomme.

Den høje? Den lave? Den S-formede? Der er bygninger nok at tage fat på, når man besøger cementkoncernen FL Smidths hovedkontor i Valby.

Nede i kælderen, henne ad gangen og inde i et lavloftet rum, der er fuld af ventilationsrør og teknik, holder Roar Jørgensen til.

Hans skrivebord står foran den fem meter lange og tre meter høje hovedtavle, der forsyner den 12 etager høje bygning med strøm.  Med den røde termokande og papbægret med kaffe indenfor rækkevidde skaffer Roar sig overblik over dagens opgaver, inden han hjemmevant bevæger sig rundt i FL Smidths kontorbygninger, der rummer knap 40.000 kvadratmeter.

Opgaverne dækker over alt fra løbende udskiftning af lyskilder og vedligehold af installationerne til omfattende renovering af hele kontoretager og energioptimeringsprojekter. Og det er præcis, som Roar bedst kan lide det. I 2016 havde han 25 års jubilæum hos FUGMANN, og inden han kom til FL Smidth, var han på en række forskellige faste pladser.

- Jeg kender stedet og dem, der bestiller opgaverne. Det betyder, at jeg selv kan planlægge arbejdet, og det passer mig rigtig godt. Jeg arbejder projektorienteret med tingene og bestræber mig på at få overblik over opgaverne fra start til slut, siger Roar Jørgensen.

Stor besparelse

Lige for tiden er Roar Jørgensen involveret i et omfattende energibesparelsesprojekt hos FL Smidth.

Blandt andet skal al belysning i de lange kældergange, der forbinder koncernens forskellige bygninger, udskiftes til LED og forsynes med styring, så lyset kun brænder, når der er behov. Forud for udskiftningen har Roar været bygningerne rundt og målt på belysning, kaffemaskiner, elvarme med mere for at kunne dokumentere forbruget.

- Det er et sjovt og omfattende projekt og rart at være med til at optimere på anlæggene, siger Roar Jørgensen.

Altid tilgængelig

For FL Smidth er det en fordel, at Roar altid er tilgængelig, og at han kender både geografi, kultur og arbejdsgange i koncernen så godt. Projektleder Anja Jacobsen er fuld af rosende ord:

- Roar er lynhurtig, megastabil og knivskarp. Han laver alt, så det lever op til regler og lovgivning, overholder alle aftaler og sørger selv for at advisere brugerne, inden han for eksempel skifter lamper ud. Han er selvkørende, men kontakter mig altid, hvis der opstår et problem, og så løser vi det sammen. Og så er han altid god at sparre med på løsninger og produkter, lyder det.

I det hele taget er hun godt tilfreds med samarbejdet med FUGMANN.

- Vi har et godt samarbejde og får altid gode priser hos FUGMANN. Hos FL Smidth arbejder vi efter et motto om at levere til tiden, til prisen og til aftalt kvalitet. Det motto lever FUGMANN og Roar Jørgensen fuldt ud op til, siger Anja Jacobsen.

Specialister i fast service
FUGMANN har en række faste samarbejdsrelationer, der minder om aftalen med FL Smidth.

Vi har dygtige medarbejdere gående fast blandt andet hos Novo Nordisk, på Toms Gruppens chokoladefabrik, hos Lakrids by Johan Bülow, i Nordisk Film biografer, på Rigshospitalet, i Jyske Bank samt hos Carlsberg Fondet. 

Fordelene ved en fast service- eller samarbejdsaftale er blandt andet:

  • Gode, konkurrencedygtige priser
  • Effektiv og hurtig udførelse af opgaverne
  • Optimering af driften
  • Sparring og rådgivning baseret på grundigt kendskab til dine behov
Fugmann A/S
Høffdingsvej 20
2500 Valby
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15880597
P nummer: 1000993765

Send til en kollega

0.079