23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stjernearkitekter flokkes til Building Green i Aarhus

Når den bæredygtige arkitekturevent Building Green for første gang åbner dørene uden for København, kan besøgende hente inspiration fra nogle af de største bæredygtighedsprofiler inden for byggeri og arkitektur.

Aarhus kommer til at boble af grønne oplevelser og inspirerende indlæg, når Danmarks største bæredygtige event Building Green før første gang slår dørene op til Centralværkstedet i Aarhus den 29. og 30. marts. Der er lagt op til netværksbygning og vidensdeling på højt fagligt niveau med et helt ensemble af både lokale og internationale arkitektprofiler. Så der er god grund til at kigge forbi de grønne haller.

– Der er flere årsager til, at vi har valg at etablere Building Green i Aarhus netop nu. Som by og område har Aarhus markeret sig inden for bæredygtighed de seneste år, og der er generelt en høj byggeaktivitet. Derudover emmer byen af liv og spændende kulturelle begivenheder i forbindelse med, at den i år er Europæisk Kulturhovedstad, siger Sarah Elhauge, der er projektleder for Building Green.

Tilmeld dig her.

Store internationale navne
Blandt oplægsholderne på den grønne arkitekturevent er et væld af nationale og internationale stjernearkitekter, der har markeret sig inden for bæredygtig arkitektur og design.

– Building Green er godt i gang med at manifestere sig som en international begivenhed indenfor bæredygtighed, og derfor oplever vi stor positiv interesse fra de internationale profiler, vi har inviteret til Building Green i Aarhus, fortæller Sarah Elhauge.

Én af de helt store internationale stjerner på Building Green er Antoine Chaaya, der er partner og bestyrelsesmedlem i den italiensk-franske tegnestue Renzo Piano Building Workshop. Tegnestuen er verdenskendt for ikoniske bygningsværker som kunst- og kulturinstitutionen Pompidou Centeret i Paris og genskabelsen af Potzdamer Platz i Berlin. I de seneste år har Renzo Piano Building Workshop i den grad markeret sig inden for bæredygtigt byggeri med blandt andet Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, der åbnede i Oslo sidste år.

Den visionære hollandske arkitekt og genanvendelsesfortaler Césare Pereen gæster også Centralværkstedet i Aarhus. Césare Pereen er medgrundlægger af tegnestuen Superuse, der gennem de sidste tyve år har udviklet metoder og værktøjer til at skabe arkitektur og design ved at genanvende de ressourcer og den arbejdskraft, der er til rådighed lokalt. Tegnestuen er blandt andet kendt for enfamiliehuset Villa Welpeloo, der er opført næsten udelukkende af genbrugte materialer.

Læs det fulde program her.

Grønne danske pionerer
På åbningsdagen vil én af de nye store danske stjerner på arkitekthimlen Anders Lendager slå et slag for en mere cirkulær tankegang i byggeriet. Siden han for alvor blev kendt som arkitekten bag Upcycle House for Realdania, er det kun gået fremad for Anders Lendager. I dag står han i spidsen for Lendager Group, der består af arkitektvirksomheden, en upcycle materialeproduktion og en strategivirksomhed – alle med upcycling og cirkulær økonomi som kerneforretning.

Besøgende vil også møde kendte lokale ansigter til Building Green. Medgrundlægger af schmidt hammer lassen architects Morten Schmidt vil give inspiration til, hvordan vi indretter vores byer, så der bliver skabt fællesskaber og levedygtige urbane kvarterer. Og den garvede bæredygtighedsprofil Lars Juel Thiis vil kaste et blik på de sidste 25 års arbejde med bæredygtigt arkitektur og spejde ud i fremtiden, hvor han mener, at der vil komme meget mere fokus på at minimere ressourcespild og udnytte byggematerialer maksimalt.

Det er gratis at deltage på Building Green Aarhus - se hele programmet, alle udstiller og tilmeld dig på www.buildinggreen-aarhus.dk

Building Green / Insight Events ApS
Ørnevej 18, 1.
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24240371
P nummer: 1003747958

Kontaktperson

SE

Send til en kollega

0.063