23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Innovativ facadedesign hylder naturen i nyt Lalandia-projekt

Lalandia Søndervig er en imponerende sammensmeltning af naturinspireret arkitektur lige op ad den kystnære badeby. Det vestjyske ferieresort interagerer harmonisk med det omkringliggende landskab og bidrager positivt til områdets atmosfære og identitet.

Bygningens facade er omhyggeligt designet til at efterligne en klitformation, hvor brugen af facadematerialet EQUITONE [tectiva] i varierende nuancer skaber en levende gengivelse af sandets farvespil. Forskellige mønstre og farver på pladerne forstærker effekten og det giver bygningen en dynamisk og naturtro fremtoning. Store og skrånende vinduespartier bryder desuden facadernes linjer og skaber spændende åbninger mellem centerbygningen og det omkringliggende terræn. Tagene prydes af sedum, der smukt illustrerer marehalmen med sine gyldengrønne nuancer. 

Arkitekt Christian Bay-Jørgensen fra Bay Arch i Ringkøbing forklarer, hvordan visionen bag facaden er stærkt påvirket af Søndervigs stemning og vejrforhold. "Vi har taget højde for områdets atmosfære ved at variere i skala og mønster i designet. Det gør bygningen mere indbydende og integreret i landskabet," fortæller Christian Bay. Han fremhæver en særlig interessant egenskab ved materialevalget: "Pladerne ændrer nuance, når det regner, hvilket tydeliggør mønstret og skaber en unik visuel effekt, der komplementerer det naturlige miljø."

Selvom der ikke har været specifikke krav til vedligeholdelse, har ønsket om en vedligeholdelsesfri facade spillet en vigtig rolle i valg af materialer. Bygningen kan nemlig bevare sit æstetiske udtryk uden betydelig vedligeholdelse og det er ideelt i de skiftende vejrforhold ved kysten.

Ifølge Christian Bay kan store bygninger kan ofte være udfordrende at integrere i åbne bylandskaber og håbet er, at bygningens koncept vil fremstå endnu tydeligere når landskabet og beplantningen er fuldt udviklet. Jeg håber, at projektet allerede nu og i fremtiden vil blive anerkendt som en hyldest til områdets smukke natur og klitlandskab, og dermed blive en harmonisk del af Søndervigs identitet, slutter Christian Bay.

Materialevalg: EQUITONE [tectiva] TE00 + TE10 Link: EQUITONE [tectiva] - EQUITONE

Læs mere: EQUITONE [tectiva] - EQUITONE

Etex Nordic A/S
Vendersgade 74, 3.
7000 Fredericia
Fredericia Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78611812
P nummer: 1026085175

Kontaktperson

MMM
Mariane Mie Magolis
Area Manager EQUITONE
+45 40709182 Mariane.M.Margolis@etexgroup.com

Send til en kollega

0.078