23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Mistillid ødelægger byggeriet

Aftalegrundlaget i byggesager skal være afbalanceret – ellers positionerer parterne sig juridisk. Og det skaber mistillid, et dårligt samarbejde og i sidste ende en dårlig byggeproces, fastslår en tidligere administrerende direktør i MT Højgaard Holding.

Bygherrer har ikke tillid til de udførende på byggepladserne, de udførende har ikke tillid til underleverandørerne, som heller ikke stoler på samarbejdsparterne. Det er den oplagte opskrift på en byggeproces, hvor alle møder hinanden med mistillid, og alle dækker sig af til fingerspidserne med juridiske dokumenter med tilføjelser og afvigelser fra AB 18. Det koster tid, penge og opslidende konflikter. Derfor bør alle gribe i egen barm, fordi en god byggeproces starter med én selv. 

- En god byggeproces kræver et godt samarbejde, tillid og respekt mellem aktørerne på byggepladserne. Derfor skal aftalegrundlaget være balanceret, så den ene part ikke står juridisk svært, og bliver nødt til at positionere sig fra start af, for det fremmer ikke den gode byggeproces, siger bestyrelsesleder for DI Byggeri Henrik Mielke, der er tidligere administrerende direktør i MT Højgaard Holding. 

Ifølge ham drejer det om at skabe den gode samarbejdsrelation. En kultur hvor man interesserer sig for dem, man samarbejder med. 

- Det handler om at være nysgerrig på, hvad der ligger bag enhver handling. For det er som regel en god intention. Og hvad er så den gode intention? I en interessebaseret samarbejdskultur handler det om, hvordan man ser hinanden. Det handler ikke om at bruge magt og hierarkiske strukturer, påpeger Henrik Mielke.

Læs artiklen Mistillid ødelægger byggeriet 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.078