23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Når betonen revner

Der er mange grunde til, at tonstunge betonelementer revner. Og det er klart, at et my-tyndt lag maling ikke kan holde tonstunge byggeelementer sammen.

Danske Malermestre får jævnligt henvendelse fra vores medlemmer, hvor de er blevet bedt om at forklare, hvorfor revnedannelser opstår på vores malearbejde, når vi har malebehandlet nyt beton. 

Altså – når der opstår revnedannelser i tonstunge betonelementer, følger vores ganske få my af malearbejde med. Det kan ikke undgås. Men der findes flere årsager til, at beton revner, ligesom der findes flere typer revnedannelser. 

Revnedannelserne kan deles op i to hovedgrupper og nogle kan vi afhjælpe med armering m.m. Andre kan ikke afhjælpes af os; de konstruktionsmæssige og de materialemæssige. I denne artikel skal det mest handle om de materialemæssige revnedannelser, da det i hovedtræk er den der skaber problemer for os, og hvor vi skal forsvare vores uskyld. 

De konstruktionsmæssige revnedannelser bør ikke lande på en malermesters bord, da disse problemer har en helt anden dimension end for eksempel hårfine revnedannelser i betonen – og dermed også malerarbejdet. 

Læs artiklen Når betonen revner  

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.062