23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vanvittige kontrakter skaber mistillid

To malerfirmaet fortæller om deres oplevelser med mistillid i byggeriet og hvordan de tackler det. For eksempel ved at sige nej-tak, gribe telefonen frem for at sende en mail eller ansætte flere entrepriseledere. 

Danske Malermestre har talt med to forskellige malervirksomheder, som begge oplever mistillid i byggesager. Entreprisechef i Malermester Björn Forsberg A/S, Claus Spaabæk, som er overordnet chef for større entrepriser over 200.000 kroner og tre entrepriseledere, nikker genkendende til, at byggeprocesserne bliver komplicerede og en kamp, når der er mistillid. Hvis kontrakterne bliver for absurde, takker de derfor hellere nej til opgaven. 

- Før vi overhovedet går i gang med at bygge, oplever vi bygherrer med vanvittige juridiske kontrakter, der trykker hovedentreprenørerne, som så igen trykker os som underleverandører, og det skaber mistillid hele vejen igennem systemet. 

- Derfor vælger vi nogle hovedentreprenører fra, fordi de har vanvittige kontrakter, hvor vi får trukket bukserne af allerede, inden vi går i gang, fastslår Claus Spaabæk. 

Han har lige været til et møde på en byggesag med en fagentreprenør, hvor budskabet var, at malerfirmaet ikke måtte kassere underlaget og skulle acceptere flere etaper med færre kvadratmeter og væsentlige forskydninger i tidsplanerne, uden mulighed for indsigelser og ekstrakrav. Samarbejdspartneren entrerede med en advokat. 

Læs artiklen Vanvittige kontrakter skaber mistillid  

Foto Henrik Petit

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.082