23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Svanemærket Kvalitet: Frandsen & Søndergaard er rådgiver på din certificering

Frandsen & Søndergaard tilbyder rådgivning til certificering af Svanemærket byggeri. En certificering sikrer bygninger med lavt energiforbrug, høj byggeteknisk kvalitet, lav miljøpåvirkning, mulighed for genanvendelse og et sundt indeklima uden sundhedsskadelige stoffer.En certificeringen kræver opfyldelse af 41 obligatoriske krav samt en række pointkrav. Frandsen & Søndergaard tilbyder rådgivning gennem hele byggeprocessen og kan certificere forskellige bygningstyper som erhverv, skoler, daginstitutioner og boliger.

Som vi kender det fra dagligvarer og lignende, kan bygninger og byggeri også opnå Svanemærkning. Denne certificering signalerer en række kvaliteter inden for bæredygtighed og byggeteknik. Svanemærket byggeri udmærker sig ved et lavt energiforbrug, høj byggeteknisk kvalitet, tredjepartsverificering, lav miljøpåvirkning, mulighed for genanvendelse og et sundt indeklima med særligt fokus på at undgå sundhedsskadelige stoffer.

Mærkningsgrundlag
For at opnå Svanemærkning skal et byggeri opfylde 41 obligatoriske krav samt en række pointkrav, hvoraf en vis andel skal være opfyldt. Alle byggematerialer, byggevarer og komponenter skal kortlægges, og kun materialer, der er Svanemærkede eller har en 'listet'-status under Svanemærkningen, må anvendes. Visionen om at opnå Svanemærkning skal indarbejdes fra projektets start og følges nøje frem til aflevering.

Svanemærket Byggeri hos Frandsen & Søndergaard
Pr. medio 2022 har Frandsen & Søndergaard fire uddannede konsulenter i Svanemærket byggeri, hvilket gør dem godt rustede til at varetage rådgivningen i processen mod Svanemærkning. De tilbyder opmærksom og synlig rådgivning gennem hele projektforløbet – fra start til slut.  Dette inkluderer skoler, daginstitutioner og beboelsesejendomme såsom etagebyggeri, rækkehuse, parcelhuse og sommerhuse.

Kendetegn ved Svanemærkede Byggerier
Bygninger, der opføres efter Svanemærkets krav (generation 4), har en række karakteristika:

  • Lavt energiforbrug: Bygningerne har mindst 10 % bedre energiforbrug end nær nul energi-bygninger (NZEB) og overgår lovkravene i det danske bygningsreglement.
  • Godt indeklima: Der stilles strenge krav til blandt andet fugtsikring og afgasning af skadelige kemikalier.
  • Miljø- og sundhedsskadelige stoffer: Der er strenge krav til indholdet af miljø- og sundhedsskadelige stoffer i byggematerialer og kemiske produkter, fra maling og fugemasser til isolering og gulve.
  • Cirkulær økonomi: En materialelogbog sikrer sporbarhed af de anvendte byggematerialer og kemiske produkter, og krav til byggeaffald fremmer genbrug, genanvendelse og materialegenvinding.
  • Biodiversitet: Der er krav, der fremmer biodiversiteten, både på byggegrunden og gennem anvendelse af certificeret træ fra ansvarligt forvaltede skove.
  • Høj kvalitet: Krav til fugtkontrol og entreprenørens egenkontrol sikrer høj byggeteknisk kvalitet.
  • EU Taksonomi: Bygningerne er samordnet med de tekniske screeningskriterier for væsentlige bidrag i EU Taksonomiens Annex 1 for opførelse af nye bygninger, inklusive klimaberegning for relevante bygninger.*

*(kilde: https://www.svanemaerket.dk/erhverv/virksomheder/byggeri)

Frandsen & Søndergaard er din pålidelige partner i at navigere gennem kravene og opnå Svanemærkning, hvilket sikrer, at dit byggeri ikke kun lever op til nutidens standarder, men også fremtidens forventninger til bæredygtighed og kvalitet.

Frandsen & Søndergaard, Rådgivende Ingeniørfirma K/S
Voergårdvej 8
9200 Aalborg SV
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28489676
P nummer: 1011145392

Kontaktperson

Nyeste opslag fra Frandsen & Søndergaard, Rådgivende Ingeniørfirma K/S
Indlæs flere opslag

Send til en kollega

0.094