23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Familiekultur er godt for bundlinjen

Ringsted-virksomheden Plastmo er netop kåret til en af landets 25 bedste arbejdspladser, og dét er noget, der kan måles på bundlinjen, siger direktør Maziar Pourshams. Han er ikke bange for at kalde virksomhedens stærke værdier for en familiekultur, hvor det er god business, når trivsel og performance går hånd i hånd.

En stærk arbejdskultur skaber bedre resultater, står der på hjemmesiden for A Great Place to Work (GP2W), der hvert år kårer og fejrer danske virksomheder, der på en række parametre rates højt af deres medarbejdere. 

At sund arbejdskultur både kan ses på medarbejderanciennitet og bundlinje, kan de skrive under på i den familieejede Ringsted-virksomhed Plastmo, der sammen med moderselskabet ACO sidste år blev GP2W-certificeret og i år indtager en flot 13. plads blandt de bedste arbejdspladser i Danmark.

Direktør i Plastmo, Maziar Pourshams, er stolt af resultatet og glæder sig til at fejre resultatet med medarbejderne, der er bærere af de stærke Plastmo-værdier: Familieånd, Passion, Integritet og Excellence. 

Da jeg kom til virksomheden for 3 år siden, var her allerede høj medarbejdertilfredshed, men vi kunne ikke rigtig sammenligne den med andet end vores forrige år. At være med i GP2W giver os nu mulighed for at sammenligne os og lære af de bedste, danske virksomheder. Kvalificeret arbejdskraft er ikke noget, der hænger på træerne i denne tid, så at være en arbejdsplads, der ud over det faglige ansvar også tilbyder medarbejderne en sund, tryg, familiær arbejdskultur, giver mening for vores medarbejdere – og er rent ud sagt en god forretning for Plastmo’s bundlinje”.


Familieånd, Passion, Integritet og Excellence 
Selvom certificeringsresultatet var enormt flot sidste år, hvor 94% af medarbejderne i Plastmo tilkendegav, at deres arbejdsplads er et ”great place to work”, er tallene fra i år om muligt endnu flottere, idet nu hele 98% af medarbejderne tilkendegiver dette. Virksomheden er gået frem på samtlige parametre og scorer 100% på kategorierne eget arbejde og fortrolighed, mens kun to kategorier sniger sig under 90% med en enkelt procent. 

På spørgsmålet om, hvordan det kan være, at en mellemstor produktionsvirksomhed som Plastmo formår at opnå og fastholde en så solid medarbejdertilfredshed, er svaret klart: 

Vores fælles værdigrundlag er funderet i Familieånd, Passion, Integritet og en Excellence indsats, men selvom ingredienserne i virksomhedens familiære kultur er gode, er vores hverdag selvfølgelig ikke uden udfordringer. Vi er fagligt uenige, menneskeligt forskellige og vil nogle gange i forskellige, forretningsmæssige retninger. Men er kulturen sund, er der plads til den diversitet i dialogen”, siger Maziar Pourshams.

Fordelene ved at være et ’Great Place to Work’ er mange, og de kan mærkes på virksomhedens bundlinje: 
Færre sygedage, høj anciennitet, fastholdelse af viden, samt at det kan være lettere at tiltrække nye medarbejdere, fortæller Maziar Pourshams. 

Ikke mindst er en familiær forpligtigelse i fællesskabet – at alle bidrager med deres bedste - godt for alle i Plastmo. Jeg er overbevist om, at trivsel er en forudsætning for, at medarbejderne kan præstere deres bedste. Derfor forstærker den flotte anerkendelse blot vores motivation til at fortsætte vores målrettede arbejde med at fremme medarbejdertrivslen”.

Plastmo A/S
Odinsvej 9-11
4100 Ringsted
Ringsted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK33051662
P nummer: 1016155868

Kontaktperson

Send til en kollega

0.094