23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Opnå energibesparelser med ny, lineariseret butterflyventil

Belimo introducerer nu JR-aktuatorer til butterflyventiler med genial ny teknologi. JR-aktuatoren tilpasser intelligent spjældets åbningsgrad, så butterflyventilen er lineariseret. Derfor kan du nu bruge Belimo 3-vejs butterflyventiler til fx at regulere temperaturen på vandet i HVAC-anlæg. Det giver en langt lettere, mere kompakt løsning med lavere energiforbrug end tilsvarende installationer med fx kugleventiler.

Det er en helt ny mikrochip i Belimos nye JR-aktuator, der gør den store forskel. Det er regnekraften i den nyudviklede chip, som sætter JR-aktuatoren i stand til at justere åbningen af butterflyventilen, så ventilens karakteriserede kurve bliver rettet ud. Den normale S-kurve for en butterflyventil er i Belimos nye butterflyventil med JR-aktuator ændret til en ret linie. Den lineariserede kurve betyder, at butterflyventilen – som 3-vejs ventil – kan mikse vand fra to rør og sende den rette temperatur og mængde vand videre.

Sænk energiforbruget – og spar plads

Butterflyventilen kan dermed mere end blot åbne/lukke: den kan regulere, og den kan mikse. Det giver dig nogle nye muligheder:

  • Mulighed for at sænke energiforbruget. Der skal mindre energi til at dreje butterflyventiler end sæde- og kugleventiler. Og Belimos butterflyventiler er endda særdeles energieffektive. Hvis du skal bruge regulerende, lineariserede ventiler, kan du spare energi ved at vælge butterflyventiler med JR-aktuatorer.
  • Butterflyventiler fylder og vejer mindre end andre typer ventiler. Tilmed er JR-aktuatoren kompakt konstrueret og kan montres både lodret og vandret. Det giver fleksibilitet i design af systemet. Det sparer plads, og det gør installationen lettere – det samme kan hele konstruktionen være.
  • Mulighed for at tilslutte op til to sensorer direkte til aktuatoren, som kan regulere efter sensorernes data. Løsningen kan også forbindes med bygningens BMS og kommunikerer i de mest udbredte bus-protokoller; BACnet, Modbus og MP Bus.

Butterflyventilen er stadig uafhængig af, hvilken retning flowet løber. Hvis flowet vendes om, virker butterflyventilen stadig lige godt – såvel som regulerings- som afspærringsventil.

 

Sikret til brug både ude og inde

Belimo butterflyventil med JR-aktuator findes fra DN100 til DN 150. Aktuatorens kabinet er fugt- og støvtæt ifølge både IP66/67 og NEMA 4X standard, så løsningen kan installeres både ude og inde. Også i krævende miljøer. Samtidig er Belimos JR-aktuator udstyret med et varmelegeme, som tænder, hvis den omkringliggende temperatur falder til dugpunktet. Varmelegemet holder aktuatoren kondensfri, så du er sikret mod fugt både udefra og indefra.

Læs mere om butterflyventiler med de nye JR-aktuatorer på belimo.dk. Her kan du også få mere at vide om, hvordan aktuatoren er designet med nem montage for øje.

Belimo A/S
Thomas Helsteds Vej 7A
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16509507
P nummer: 1001111141

Kontaktperson

OF
Ole Fornill
Direktør
of@belimo.dk

Send til en kollega

0.062