23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Find din lærling

Eller find ud af, hvordan din næste lærling finder dig. Område 2 satte en eftermiddag af, hvor lærlingene var i fokus.

Det er næsten spørgsmålet til en million kroner: Hvordan får jeg fat i en lærling, der du'r og har lyst til faget. Og spørgsmålet er stadig ubesvaret… 

Men område 2 satte sig i begyndelsen af marts måned for at forsøge at komme bare lidt nærmere på et svar. Og sammen med kommunikationsbureauet Sincera, der også samarbejder med Spekter om kommunikation rettet mod de unge, havde området stablet en eftermiddag sammen, hvor fokus var på kommunikation; eller snarere, hvordan man som virksomhed kommunikerede med de unge talenter og fik dem til at vælge netop din virksomhed. Eller, hvordan man som virksomhed fik de unge til at vælge netop din virksomhed – og blive der. For som medarrangør og oldermand i Midtjysk Malerlaug, Allan Andersen siger: 

- Her i det midtjyske er vores største problem faktisk ikke at tiltrække lærlinge. I modsætning til på Sjælland, går det faktisk rimelig OK. Problemet er snarere at fastholde de unge lærlinge i virksomheden, for de er svære er fastholde. 

- Men det kan selvfølgelig godt være, at vi også på et tidspunkt får svært ved at få lærlinge, og det gør det så endnu vigtigere at fastholde de unge. 

Og Sincera havde, fortæller Allan Andersen, et meget godt bud på, hvad der blandt andet er galt i dag. Det blev illustreret med et billede af en gammeldags æblekage med flødeskum, rasp, ribsgele, ja hele pivtøjet. 

- Sådan har en æblekage altid set ud, men er der noget forkert i at lave det om? Vi ser på lærlinge, som vi altid har gjort, men er der noget forkert i at acceptere, at de i dag er meget forskellige fra alt det, vi har kendt tidligere?

Læs artiklen Find din lærling i Danske Malermestre nr. 3 

Foto Brian Rasmussen

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047