23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kvinder er en gevinst for bundlinjen i byggebranchen

Konklusionen er klar: Virksomheder med kvinder præsterer 39 pct. bedre end virksomheder uden. Det viser en undersøgelse af byggebranchen, hvor den danske direktør fra teknikentreprenøren GK Gruppen med afsæt i Kvindernes Internationale Kampdag opstiller mål for at tiltrække flere kvinder til branchen

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts opstiller adm. direktør Jørgen L. Christensen, der er chef for den danske afdeling af den nordiske teknikentreprenør GK Gruppen et klart mål:

– Vi har ganske enkelt brug for flere kvinder i vores branche – både på byggepladser og lederposter. Det øger trivslen og giver os en ekstra dimension og kvalitet, og dermed øger vi også produktiviteten.  Ligestilling er ikke kun vigtigt af rent principielle eller moralske grunde. Forskelle og diversitet i en virksomhed skaber nemlig samtidig bedre resultater i den sidste ende. Derfor skal vi arbejde mere aktivt for det, siger Jørgen L. Christensen.

Han fortæller, at GK Gruppen har sat sig som ambitiøst mål at opnå en kvindeandel på 20 pct. Der er lidt vej endnu for GK Danmark, hvor andelen af kvinder har været stabil de seneste tre år på 11 pct. Dog har der været en positiv udvikling på senior og executive niveau 2, der er steget fra 0 til 7 pct. fra 2021 til 2023.

Vigtigt at nedbryde barrierer
Netop arbejdet med skabe lige muligheder og nedbryde fordomme og barrierer er noget af det, som den kvindelige lærling i GK – og repræsentant for projektet ”Boss Ladies” Signe Demant understreger vigtigheden af.

– Det er vigtigt at øge antallet af kvinder i branchen og vise dem, at det ikke er forbeholdt mænd. Vi skal vise, at kvinder også kan arbejde inden for håndværk og være dygtige håndværkere, fortæller Signe Demant.

Hun påpeger samtidig, at arbejdet går begge veje. Og at branchen har ændret sig.

– Jeg tror, det vil tage tid at få kvinder til at vælge håndværksfagene, fordi vi skal ændre den opfattelse, at kvinder ikke er stærke nok til arbejdet. I dag findes der dog hjælpemidler til alt, så kvinder kan sagtens udføre håndværksarbejde. Det skal vi formidle, og så er det vigtigt at fortælle de unge, at den gamle jargon på arbejdspladsen ikke længere er acceptabel, fremhæver Signe Demant, der sammen med Boss Ladies løbende turnerer landet rundt for at fortælle skoleelever om faget og branchen.

Opgør med fordomme skal starte tidligt
Bygge- og anlæg er en af de brancher, hvor der arbejder færrest kvinder. Det skyldes både traditionelle normer og mentale forhindringer, der får meget få blandt de unge kvinder til at søge disse uddannelser. Det viser bl.a. GK Gruppens undersøgelse blandt ansatte i både Danmark, Norge og Sverige.

– Som virksomhed ønsker GK Gruppen at være en central spiller, når det gælder om at få flere kvinder til at søge ind i vores branche. Vi skal derfor være bedre til at fortælle om de gode eksempler hos os og invitere kvinderne indenfor. Sandsynligvis skal denne indsats påbegyndes allerede på uddannelsesstederne, hvor vi i samarbejde med dem skal gøre flere af kvinderne interesserede i de tekniske fag – inden de når at træffe et andet valg, forklarer Christensen.

Læs hele artiklen, tryk HER 

GK Danmark A/S
Ørbækvej 268C
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14306048
P nummer: 1000718341

Kontaktperson

KK

Send til en kollega

0.047