23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Struktøruddannelsen får vokseværk: Udvider skolen med hjælp fra lokale virksomheder

Tilgangen af elever på struktør- og brolæggeruddannelsen på EUC Sjælland er gennem de seneste år mere end fordoblet, og skolen har de sidste to år været landets største struktørskole. Med den øgede tilstrømning af elever er der behov for at udvide skolens faciliteter. Nu sponsorerer Holbøll, Frede Andersen & Søn og Brødrene Dahl arbejdskraft og ressourcer til at opfylde dette behov.

Grundforløb 2-optaget på struktør- og brolæggeruddannelsen på EUC Næstved viser en bemærkelsesværdig stigning på 240% fra august 2023 til januar 2024. Men den glædelige tendens følger der også behovet for at udvide skolens faciliteter.

Heldigvis arbejder struktørerne normalt under åben himmel, så det bliver ikke nødvendigt med den helt store udbygning. En ny ”sandkasse” og telthal er indtil videre nok til at give eleverne det nødvendige albuerum, så de kan øve sig med belægningssten, grus og kloakledninger. Anlægsarbejdet er sat i gang.

Stigende kendskab til uddannelsen

”Selvom det stigende optag af elever kræver flere ressourcer og mere plads, er vi meget tilfredse over at vores indsats giver gode resultater,” siger uddannelsesleder på EUC Næstved, Stig Rasmussen.

”Struktøruddannelsen er ikke særlig kendt blandt de uddannelsessøgende, hvorfor et af vores indsatsområder har været at udbrede kendskabet til uddannelsen. Vi har et team af dygtige faglærere, der brænder for faget, og gør en stor indsats på dette område.”

”Et andet område, er samarbejdet med branchens virksomheder og Næstved Kommune. Uden det fantastiske samarbejde omkring uddannelsens lærlinge kunne vi ikke opnå så gode resultater. Det er jo netop også det gode samarbejde, der gør at lokale virksomheder som Holbøll, Frede Andersen & Søn og Brødrene Dahl tilbyder hjælp, til etablering af den telthal skolen har investeret i.”

Faciliteter og fællesskab er afgørende

Anlægsentreprenøren Holbøll har haft fornøjelsen af at sponsorere en maskinfører og håndmand til at grave den gamle grus væk og udvide sandkassen. Og transportvirksomheden Frede Andersen & Søn har sponsoreret materialerne samt transporten af det samt rør fra Brødrene Dahl til dræn.

”Det er vigtigt for os at støtte struktøruddannelsen, fordi fremtidige kolleger skal have den bedst mulige start på arbejdslivet. Det gælder, når de er hos os på byggepladserne, men også, når de er på skolen,” fortæller Peter Høegh, der er projektchef og mentor i Holbøll. ”

”EUC er også stedet, hvor vi uddanner vores elever hos FAS, og det har vi gjort igennem mange år. Derfor er det helt naturligt for os at være med til at bidrage til bedre forhold både for elever og faglærere, så vi kan højne kvaliteten af uddannelserne,” siger Lars Vilhelm Andersen, Driftsdirektør i Frede Andersen & Søn.

Med stor mangel på kvalificeret arbejdskraft, lyder flere elever som en fantastisk nyhed. Men intet er vundet før eleverne har gennemført uddannelsen. Derfor er det vigtigt, at de nye elever får gode faciliteter, så interessen for faget holdes i live.

”Som studerende har vi nok alle haft dårlige dage, hvor motivationen var i bund. Det er her, at ordentligt værktøj, dygtige undervisere, gode kammerater og kolleger kan gøre en kæmpe forskel for, om man gennemfører uddannelsen” fortæller Peter Høegh.

Holbøll A/S
Lov Enghavevej 26
4700 Næstved
Næstved Kommune
Danmark
CVR nummer: DK18296675
P nummer: 1001474497

Kontaktperson

ADJ
Andreas Dahl Jensen
Kommunikationsmedarbejder
+45 21656563 adj@holboell.dk

Send til en kollega

0.063