23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kan man leve småt og bo godt?

Building Green lancerer en helt ny konference om fremtidens boliger. På Build for Micro Living den 15. og 16. maj 2024 bliver du klogere på konceptet Micro Living, adfærd og få sat fokus på temaet, muligheden for fællesskaber.

Kan man leve småt og bo godt? Kan det være attraktivt at have færre kvadratmeter til sig selv, hvis der er mulighed for værdifulde fællesarealer? Kan vi med ambitiøs arkitektur skabe mindre boliger uden at gå på kompromis med kvalitet? Det er nogle spændende spørgsmål i en tid, hvor boligen stadig har en dominans som et statussymbol. Problemet er nemlig, at overflødige kvadratmeter i boliger og dertilhørende forbrug er på bekostning af andre vigtige aspekter som klima og biodiversitet. Det kigger Building Green nærmere på til konferencen Build for Micro Living den 15. og 16. maj. 

På konferencen går vi blandt andet i dybden med 2 spændende temaer: adfærd og muligheden for fælleskaber. Her kan du høre spændende oplæg og debatter fra førende eksperter på området. 

ADFÆRD

Under temaet kan du høre en spændende debat om Bygherrens rolle i byggeriet med Cecilie Brøndum Boesen fra Københavns Kommune, Christina Korsbek Olsen fra Esbjerg Kommune, Mette Mogensen fra Domea og Per Schultze fra Pension Danmark. 

Kan man leve småt og bo godt? Hvordan bygger vi flere små boliger uden at gå på kompromis med vores tradition for gode og sunde boliger? Hvordan får vi plus på klimakontoen, når vi bygger boliger, uden at betale dyrt med vores trivsel og livskvalitet? Nicolai Carlberg etnolog og indehaver af Carlberge vil diskutere disse og andre centrale dilemmaer og vise mulige veje frem.

Med dogmesættet for den planetært forsvarlige bolig skitserer Christopher Dehn Carlsen fra Tegnestuen LOKAL deres fem bud på, hvordan vi skal tænke, hvis vi skal imødekomme nye demografiske strukturer, stigende boligpriser, fleksible livssituationer og ikke mindst gøre op med vores galoperende CO2-udledning.

MULIGHEDEN FOR FÆLLESSKABER

Under temaet 'muligheden for fællesskaber' taler Mia Baarup Tofte fra NORD Architects om, hvordan færre individuelle kvadratmeter kan skabe nye synergier både i byen og i den enkelte boligbebyggelse. Dette med udgangspunkt i forskellige boligtypologier med fællesskabsfremmende arealer, der sætter tankerne i gang om, hvad boligkvalitet også kan være.

Gode naboskaber og det gode fællesskab er grundstenen i CPH VILLAGE. Alle fælleszoner er stort prioriteret, og de private arealer er derfor mindre. Dette giver mange positive effekter, blandt andet billigere boliger til de studerende. Hør Frederik Noltenius Busck tale om deres særlige tilgang til optag af de studerende for at kunne bo i CPH Village, og hvordan de skaber
fællesskaber med deres værter.

Med udgangspunkt i projektet UMEUS langs Åboulevarden, diskuterer Tue Foged fra EFFEKT, hvordan vi kan bygge boliger til studerende i den tætte del af hovedstaden, med fokus på fællesskaber for beboerne såvel som for det omkringliggende bymiljø.

Hør også fra Clare Farrow, kurator, skribent og ejer af Clare Farrow Studio dele ud af hendes fund fra udstillingen ‘Small Spaces in the City: Rethinking Inside the Box’, der kigger nærmere på fremtiden boliger. 

Du kan tjekke årets program ud her 

Tilmeld dig konferencen her. 

Building Green / Insight Events ApS
Ørnevej 18, 1.
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24240371

Kontaktperson

BG

Send til en kollega

0.064