23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Effektiv køling i datacenter på Færøerne

Med evnen til at tilpasse sig varmebelastninger, minimere pladskrav og reducere energiforbrug, demonstrerer det energieffektive ventilationsaggregat, Adcoolair, sin alsidighed som ventilationsløsning i datacenterprojekt i Thorshavn.

Datacenterets ventilation er afgørende for stabil og sikker drift. God ventilation reducerer risikoen for overophedning og støvophobning, hvilket forlænger levetiden på udstyr, og mindsker energiforbruget. Et godt ventilationssystem bidrager også til forbedret luftkvalitet, reduceret risiko for skader og nedetid. En investering i det rette ventilationssystem er derfor afgørende for en effektiv datacenterinstallation.

Adcoolair er skræddersyet til datacentre, og er designet til at imødekomme høje varmebelastninger. Aggregatet anvender en kombination af flere forskellige køleteknologier, som fri-, indirekte evaporativ- og kompressor køling.

Resultatet er effektiv køling recirkulationstilstand, hvilket gør det ideelt for datacentre, der kræver pålidelig og energieffektiv køling.

Menergas tilgang til bæredygtighed og energieffektivitet positionerer os som frontløbere inden for innovative ventilationsløsninger. Et dedikeret team fra Menerga støttede opstarten af projektet på Færøerne, og datacenteret nyder nu godt af effektiv køling med minimale miljømæssige fodspor.

Bygherres forudsætning for valget af ventilationsleverandør til projektet, var et ønske om at kunne holde bygningens energiramme på et minimum, med en SEL-værdi på maks. 1,5 eller bedre.

Selve projektet

Menerga leverede 2 stk. Adcoolair ventilationsaggregater inklusive automatik. Aggregaterne er leveret med polypropylen krydsveksler og adiabatisk køling. Begge aggregater er fuldautomatiske med EC-ventilator, og styres ud fra specificerede indblæsningstemperaturer, defineret af bygherren

Adcoolair er skabt til datacentre og er en ren kølemaskine. Aggregatet kan også kombineres med DX-køling, men det var ikke nødvendigt, så det køler helt uden brug af F-gasser. Det var ikke aggregaterne med 2 x 11.000 m3/h, der var blæs på, men vinden på Færøerne der blæste os godt igennem.” Peter Thygesen Nielsen, Produktchef, Menerga.

 

Læs hele referencecasen og få information vedr. skræddersyet ventilation til  termisk udfordrede miljøer. på https://www.menerga.com/da eller ved at kontakte Produktchef, Peter Thygesen, på tlf. +45 21 48 94 17 eller peter.thygesen@systemair.dk.

Systemair A/S
Ved Milepælen 7
8361 Hasselager
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK82378014
P nummer: 1003206416

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063