23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Samarbejde fremmer gode praktikforløb

De sidste to år har modulproducenten ABC Pavilloner haft stor succes med at rekruttere bygningskonstruktørpraktikanter ved at deltage på VIA University Colleges karrieremesser. Det fysiske møde er helt afgørende for at vurdere et gensidigt potentiale for et vellykket praktikophold virksomhed og studerende imellem, mener både ABC Pavilloner og VIA University College.

Det kan være en udfordring for virksomheder at finde frem til de rette praktikanter, og det kan omvendt være svært for studerende at vide, hvilken arbejdsplads der er den rette for dem, når de skal i praktik. Derfor er det fysiske møde mellem virksomhed og studerende et vigtigt skridt på vejen for at opnå et succesfuldt forløb. Det mener både uddannelsesinstitutionen, VIA University College, og søstervirksomhederne inden for modulbyggeri, ABC Pavilloner og Concept Living, der i de sidste to år har samarbejdet med VIA University College om rekruttering af bygningskonstruktørpraktikanter. 

Karrieremesser baner vejen for vellykkede praktikforløb
Dette samarbejde er koncentreret omkring deltagelse på VIA’s karrieremesser, hvor studerende og virksomheder møder hinanden i øjenhøjde. Disse messer har ABC Pavilloner og Concept Living haft stor succes med, da de haft flere vellykkede praktikforløb, som er kommet i stand på baggrund af deltagelsen på blandt andet VIA’s Company Dating-karrieremesse. 

- Hos ABC Pavilloner og Concept Living prioriterer vi deltagelsen på VIA’s karrieremesser højt, da vi kan se, hvor meget det giver i forhold til at finde kvalificerede kandidater til vores praktikpladser. Det fysiske møde med de studerende kan bare noget helt særligt, da man lynhurtigt sporer sig ind på hinanden. De studerende får et indtryk af, hvem ABC Pavilloner og Concept Living er som virksomheder, hvilket er meget givende, da langt fra alle kender til os på forhånd. Derfor har flere på forhånd ikke overvejet muligheden for at søge en praktikplads uden for de større byer som Aarhus og Herning. Samtidig er det meget lettere at fornemme, om der er god kemi mellem os og den enkelte studerende, siger direktør i ABC Pavilloner og Concept Living, Kjeld S. Facius.

Forventningsafstemning og dialog er nøgleordene
Den 25-årige bygningskonstruktørstuderende, Rune Lajgaard fra Silkeborg, er en af de praktikanter, som ABC Pavilloner har rekrutteret gennem virksomhedens deltagelse ved en af VIA’s karrieremesser. Rune Lajgaard deltog i foråret i Company Dating og stiftede derigennem kendskab til modulvirksomheden. Han nævner blandt andet forventningsafstemning som en givende faktor ved messen:

- At møde ABC Pavilloner i forbindelse med Company Dating var ret udslagsgivende for mit valg af praktikplads. Under deres præsentation fik jeg et godt indtryk af virksomheden, som jeg før arrangementet ikke kendte til. Samtidig var det vildt givende, at de satte ord på deres kompetencer, mens jeg omvendt blev afklaret omkring, at jeg kunne se mig selv bidrage til de udfordringer, de stod over for. På den måde kunne vi se hinanden an og forventningsafstemme, hvilket øgede min motivation for at søge praktikplads hos netop dem, fortæller Rune Lajgaard, der skal være i praktik hos ABC Pavilloner indtil udgangen af 2023.

ABC Pavilloner og Concept Living er blot en af mange virksomheder, som har haft succes med at finde kvalificerede praktikanter på professionshøjskolens karrieremesser. Louise Skjoldager Sørensen, som er specialkonsulent på VIA University College, fremhæver muligheden for dialog som en væsentlig indikator i forhold til at vurdere potentialet for et godt match virksomhed og studerende imellem. 

- Vi har eksempler på virksomheder i alle størrelsesordner, som på baggrund af deres deltagelse på vores karrieremesser er blevet matchet med de helt rette kandidater, hvoraf flere også efterfølgende er blevet ansat. De mange gode snakke, der opstår under for eksempel et Company Dating-arrangement, skaber grundlag for kvalificerede ansøgninger til praktikstederne, da de studerende i langt højere grad har mulighed for at spørge ind til virksomhederne og deres behov. Samtidig foregår det i uformelle rammer, hvilket tager brodden af nervøsiteten hos de studerende, lyder det fra Louise Skjoldager Sørensen.

ABC Pavilloner A/S
Fundervej 44
7442 Engesvang
Ikast-Brande Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21637076
P nummer: 1005084503

Kontaktperson

Edel Friis
Marketing, Kommunikation & It
+45 73708380 ef@abcpavilloner.dk

Send til en kollega

0.062