23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Avanceret Energilagring - et kig ind i fremtidens energisystem

Energilagring vil i fremtiden være et centralt element i et samfund, der primært benytter rene, fornybar energikilder som sol og vind. Lagerteknologier kan fremskynde dekarbonisering af industrien og en pålidelig grøn omstilling af energiforsyningen samt hjælpe med at lave billig, grøn varme og køling til vores industri, boliger og kontorer. Teknologisk Institut inviterer til konferencen Avanceret Energilagring 2023 , hvor du kan få ny inspitation og viden om elektrisk og termisk energilagring.

Flere og flere storskalaprojekter har vist vejen for integration af energilagring i elnettet - og med god økonomisk gevinst de seneste par år. Der er i øjeblikket en konstant udvikling af teknologierne, og hvordan de forskellige energilagringsteknologier kan indgå i symbiose med hinanden.

Batterier indtænkes nu både i private husstande og store virksomheder som energibackup, som UPS-anlæg eller som investering til systemydelser, og ved at bruge termiske energilagre kan der være mange penge at spare på dyre komponenter til generering af varme og kulde, idet varmepumper og eltilslutninger kan dimensioneres mindre og få flere driftstimer. Termiske lagre kan også bruges til opsamling og nyttiggørelse af spild- og restvarme. 

Der er flere gode grunde til at satse stort på energilagring.

  • Energilagre kan øge fleksibiliteten af forbruget således, at varme- og kuldeproducerende enheder bedre kan driftes i forhold til svingende elpriser og tariffer. 
  • Energilagring kan sikre en mere stabil forsyning af både el, varme og køl. 
  • Energilagre kan reducere brugen af fossile energikilder og reducere afhængigheden af importerede brændsler uden at gå på kompromis med økonomi eller forsyningssikkerhed.
  • Energilagring kan hjælpe til med at sikre en god økonomi i vind- og solanlæg, idet energien kan lagres og først sælges, når der kan opnås gode priser. 
  • Energilagre er en af de få teknologier, der kan sikre 24/7 grøn energi uden at være afhængig af fossile brændsler som backup.

Bliv klogere på fremtidens energilagringsløsninger

Teknologisk Institut afholder den 30. november 2023 deres årlige konference om Avanceret Energilagring, hvor du kan være med til at udforske fremtidens energilagringsløsninger. Konferencen kommer bla. omkring teknologier, demonstrationsaktiviteter og analyser for et fleksibelt energisystem med fokus på elektrisk og termisk energilagring. 

Konferencen holdes denne gang på Teknologisk Institut i Aarhus, hvilket giver en unik mulighed for at komme med på rundtur i Teknologisk Instituts laboratorier.  Du får mulighed for at komme med indenfor i EnergyFlexLab, hvor Instituttet kører forskellige batteri-aktiviteter, og i Industrial Refrigeration and Heat Pump Laboratory, hvor man tester store køle- og varmepumpeanlæg i fuld industriel skala. Du får også mulighed for se nærmere på deres teststand til varmepumper med temperaturer op til 180 °C. 

Konferencen giver dig ny viden og inspiration om teknologiske løsninger, muligheder og potentiale - og du kan deltage i diskussionerne og dele dine input med oplægsholdere og dine andre meddeltagere. 

Avanceret Energilagring 2023
Teknologisk Institut, Aarhus
30. november 2023 - kl. 8.30 til ca. kl. 16.25

Se dagens program og tilmeld dig her: Avanceret Energilagring 2023

 

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Gregersensvej
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116

Kontaktperson

JGW

Send til en kollega

0.094