23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ABB yder elektrisk assistance til stort grønt brintanlæg i Danmark

ABB skal levere elteknisk support til H2 Energys brintproduktionsanlæg i Danmark. Anlægget, der er blandt de største brintanlæg i Europa, skal producere op mod 90.000 tons brint om året, hvilket er svarende til omkring 1,9 millioner tønder olie. 

Udløber
31. december 2023

    

 

  • ABB skal levere elteknisk support til H2 Energy Esbjergs brintproduktionsanlæg i Danmark
  • Anlægget på 1 GW skal producere op mod 90.000 tons grøn brint om året, hvilket svarer til ca. 1,9 millioner tønder olie
  • Produktionen skal understøtte dekarbonisering af tung industri og vejtransport

ABB er blevet engageret af den danske virksomhed H2 Energy Esbjerg ApS til at levere grundlæggende elektrisk design af det elektriske system  fra net tilslutnings punktet til elektrolyseanlæggene samt øvrigt  procesudstyr på deres 1 GW brintproduktionsanlæg i Esbjerg og brintdistributions facilitet i Fredericia. Anlægget, der er blandt de største brintanlæg i Europa, skal producere op mod 90.000 tons brint om året, hvilket er svarende til omkring 1,9 millioner tønder olie. 

Med dette projekt, vil ABB bygge videre på ekspertisen inden for Power-to-X-sektoren (PtX) til udvikling af grøn brint, som allerede omfatter samarbejder i Sverige, Norge og andre steder i Danmark.

PtX anlægget i Esbjerg, som er planlagt til at skulle være i drift i 2027, skal omdanne vedvarende elektricitet fra havvind og anden grøn energi til grøn brint for at støtte de-karboniseringen af tung industri og vejtransport. Brinten kan også bruges til produktion af grønne e-brændstoffer som eMetanol og eAmmoniak.

"ABB er fokuseret på at understøtte EU's prioritet om at udvikle vedvarende brint," fortæller Per-Erik Holsten, chef for den Nordeuropæisk organisation hos ABB Energy Industries. "Vi er i stigende grad aktive på det banebrydende Power-to-X-marked, som er afgørende for at opfylde de globale mål for energiomstilling og for at opnå et lavemissionssamfund i fremtiden."

"Det var vigtigt at samarbejde med en virksomhed, der har viden om styring af energiforbrug og optimering af energieffektivitet under grøn brintproduktion," fortæller Julian O'Connell, projektdirektør for H2 Energy Esbjerg ApS. "Det er også afgørende at sikre, at vi har en pålidelig forsyning af energi til at drifte distributionsfaciliteterne i Fredericia ."

H2 Energy Esbjerg  projektet forventes at skabe op til 60 permanente arbejdspladser og levere nok grøn brint til at dække det årlige brændstofforbrug hos mere end 10.000 lastbiler, omkring halvdelen af alle lastbiler i Danmark.

Det Internationale Energiagenturs Global Hydrogen Review fortæller, at pipelinen af projekter til produktion af lavemissionsbrint stiger med imponerende hastighed, og at den kan nå op på 24 Mt om året i 2030, hvis alle projekter realiseres.

ABB er teknologisk førende inden for elektrificering og automation, der muliggør en mere bæredygtig fremtid med effektivt brug af ressourcer. Ved at forbinde teknisk knowhow og software optimerer vores løsninger den måde, hvorpå ting fremstilles, transporteres, drives og betjenes. ABB bygger på mere end 130 års ekspertise, og vores ca. 105.000 medarbejdere brænder for at udvikle løsninger, der kan accelerere den industrielle transformation.


For mere information, kontakt venligst:
Media Relations
Telefon: +41 43 317 71 11
E-mail: media.relations@ch.abb.com
 
ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zürich 
Schweiz
 

ABB A/S
Meterbuen 33
2740 Skovlunde
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Send til en kollega

0.063