23948sdkhjf
Del siden
Annonce

EPD’er fra Hansgrohe er nu i EPD Danmarks database

Nu bliver det endnu lettere at finde EPD’erne for produkter fra hansgrohe og AXOR. I tillæg til Hansgrohes egen hjemmeside og Rørforeningens database kan alle virksomhedens EPD-dokumenter nemlig også findes i EPD Danmarks database.

De ni gennemsnits-EPD’er, der dækker cirka 1.400 af de mest solgte krom-produkter verden over, er også gyldige i Norge og Sverige og kan dermed anvendes i LCA-beregninger for alle skandinaviske byggerier.

EPD’erne oplyser om produkternes miljøpåvirkning i løbet af hele deres livscyklus: fra råstofudvinding over produktion og en mangeårig brugsfase til genanvendelse eller bortskaffelse. Når man vælger Hansgrohe-produkter, er LCA-beregninger dermed let tilgængelige, så det er enkelt for bygherrer, arkitekter og designere at opfylde lovkravene om at dokumentere klimapåvirkningen af nybyggeri. Samtidig er dokumentationen vigtig i forbindelse med internationale miljøcertificeringer som BREEAM, LEED eller DGNB.

Produkter, der ligner hinanden, er grupperet i ni såkaldte gennemsnits-EPD’er: Hovedbrusere, håndbrusere, bruserslanger, Showerpipes, håndvaskarmaturer, kar- og brusearmaturer, køkkenarmaturer, indbygningsdele og termostater. Miljøvaredeklarationerne informerer om gennemstrømningsmængder, vand- og energiforbrug, CO2-balance, oprindelse og sammensætning af materialer samt muligheder for genanvendelse. I alt præsenteres 35 miljøindikatorer.

Alle EPD’erne er verificerede af Institut für Bauen und Umwelt e. V. (IBU), Berlin og er offentligt tilgængelige på følgende platforme:

Hansgrohe A/S
Jegstrupvej 6
8361 Hasselager
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10440033
P nummer: 1000077584

Kontaktperson

SHD
Salgsafdeling Hansgrohe Danmark
Salgsafdeling
+45 86287400 info@hansgrohe.dk

Send til en kollega

0.063