23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Undgå revnedannelse i nystøbt beton

Både vejret og cementtypen har indflydelse på risikoen for revnedannelse i nystøbt beton. Med den voksbaseret curing, MasterKure 216 WB, kan du beskytte betonen effektivt - også ved beton med nye klinkerreducerede cementtyper. MasterKure 216 WB er testet iht. TI-B-33.

Udtørring af betonoverfladen og dannelse af revner

Det danske vejr har stor indvirkning på, hvordan en eksponeret nyudstøbt beton klarer sig i de første timer og døgn. Udsættes betonen fx for solrige, lune og blæsende dage, perioder med lav luftfugtighed osv. er alle forudsætninger til stede for, at der opstår revner i betonen, eller at udtørring gør betonens overflade svagere.

Fx opstår plastiske svindrevner, når fordampningen af vand fra betonen har været for kraftig, før betonen er bundet af. Resultatet er undertryk i betonens kapillærporevæske, hvilket betonens partikelsystem kompenserer for ved at pakke sig tættere i mindre lokale områder, og disse sammentrækninger kan efterfølgende ses som revnedannelser i betonen. Betonens modstandsevne overfor udtørring og dermed dannelsen af plastiske svindrevner er udover de vejrlige påvirkninger også afhængig af cementtypen. Beton med de nye klinkerreducerede cementtyper kræver væsentligt mere opmærksomhed angående tidlig beskyttelse af betonen, f.eks. med curing.

Beskyttelse med voksbaseret curing, MasterKure 216 WB

Der findes forskellige typer curing, hvor curing baseret på voks er den type, som klart giver den bedste beskyttelse af betonens overflade. MasterKure 216 WB fra Master Builders Solutions er en voksbaseret curing, som danner en beskyttende film på betonoverfladen, som hæmmer fordampning af vand i den kritiske afbindingsperiode.

MasterKure 216 WB er også anvendelig til beton med nye klinkerreducerede cementtyper. 

Fordele ved MasterKure 216 WB

  • Effektiv udtørringsbeskyttelse af beton, som ikke skal efterbehandles
  • Minimeret dannelse af svindrevner og revner generelt
  • Stærkere og støvfri betonoverflade
  • Kan påføres beton, mens den endnu fugtig
  • Økonomisk løsning
  • MasterKure 216 WB er certificeret iht. TL NBM-StB
  • MasterKure 216 WB er testet iht. TI-B-33​

Mere information om MasterKure 216 WB curing

Mere information om Master Builders Solutions

 

 

Master Builders Solutions Denmark A/S
Hallandsvej 1
6230 Rødekro
Aabenraa Kommune
Danmark
CVR nummer: DK41387645

Kontaktperson

Send til en kollega

0.068