23948sdkhjf
Del siden
Annonce

4 grunde til at modernisere bygninger for at opnå netto-nul-drift

Artiklen ser på det nye pres og de nye muligheder, der skubber behovet for grønne initiativer fremad.  Vi kommer ind på 4 grunde til, at driftslederes skal lede dekarboniseringsrenoveringer

Ejere og brugere af globale bygninger erkender, at der skal gøres en stor indsats for at opfylde IPCC's mål om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 °C inden 2050. Mens mange progressive organisationer har taget føringen ved at annoncere ambitioner om netto-nul CO2-emissioner, er de konkrete skridt til at nå disse mål mere udfordrende. 

Det er især en udfordring for eksisterende ejendomme, hvoraf mange kan være ældre bygninger som sandsynligvis vil være i brug i 2050. Den globale energikrise gør det endnu mere presserende for bygninger at reducere energiforbruget, omkostningerne og afhængigheden af fossile brændstoffer. 

Hvis du er driftsleder, er du med din dybe viden om den enkelte bygnings drift i den ideelle position til at være fortaler for rejsen mod dekarbonisering. I dette blogindlæg vil du forstå, hvorfor det ikke kun er afgørende for planeten at dekarbonisere dine eksisterende bygninger, men også godt for forretningen. Med den rette plan og de rette løsninger kan du fremskynde rejsen. 

 

4 grunde til, at driftslederes skal lede dekarboniseringsrenoveringer
Lad os se på det nye pres og de nye muligheder, der skubber behovet for grønne initiativer fremad. 

1. Overholdelse af de nyeste standarder og regler
Overholdelse er allerede en del af din daglige virkelighed. Men nu, hvor 75 % af landene forpligter sig til at opnå nettonulpunktet inden 2050, indføres der flere obligatoriske og frivillige regionale og nationale standarder og regler for bæredygtigt byggeri. Eksempler herpå er Nordamerikas ASHRAE Guideline 36, Europas direktiv om bygningers energimæssige ydeevne og Asiens CC 2025 Energy Efficiency. Ved at indføre digitale og moderne teknologier, kan du forenkle din proces af overholdelsen af alle relevante standarder. 

2. Reducer din energiregning
Europa har oplevet ekstreme stigninger i energipriserne på det seneste, men energiomkostningernes volatilitet påvirker i høj grad bundlinjen for bygninger og virksomheder overalt. Bøder er en anden potentiel indvirkning på bundlinjen. Nogle regioner pålægger strenge bøder for overskridelse af emissionsgrænser. Modernisering af bygninger med henblik på den grønne omstilling hjælper dig med mere end blot at dekarbonisere; det giver dig mulighed for at optimere og reducere energiforbruget og omkostningerne. Derved kan du samtidig undgå bøder for manglende overholdelse af reglerne. Og omkostningerne ved modernisering kan opvejes af tilgængelige offentlige incitamenter. 

3. Opfylde og overgå forventninger som bygningens brugere har
Miljøbevidsthed og velvære er blevet en del af vores sociale og kulturelle værdier. Medarbejdere og lejere er klar over, at eksisterende bygninger ikke kan ændres fundamentalt, men de forventer stadig at arbejde og bo i moderne og sunde bygninger. Modernisering med henblik på grøn omstilling giver dig redskaberne til at minimere energiforbrug og emissioner og til bedre at styre indendørs luftkvalitet, komfort og meget mere. Dette skaber et stærkt differentieringselement for dine ejendomme og gør dem mere attraktive for eksisterende og potentielle lejere. Profilen af din virksomhed og dine bygninger vil drage fordel af at demonstrere din indsats for dekarbonisering og beboernes velvære i din miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige (ESG) rapportering.

4. Administrer gamle og komplekse bygninger mere effektivt
Mange eksisterende bygninger har aldrende og ineffektivt udstyr, og større bygninger bliver stadig mere komplekse på grund af mere automatisering og strømfølsomme belastninger. Nutidens bygninger indeholder ofte en pyramide af ældre produkter, der midlertidigt er repareret med ad hoc-løsninger. Hvordan kan du ændre dette og drive din bygning mere effektivt? At fokusere på dekarbonisering internt i virksomheden hjælper med at strømline forvaltningen af aldrende faciliteter med forskellige niveauer af digitalisering og forenkler forvaltningen af komplekse faciliteter ved hjælp af mindre interne teams.  

 

Arbejder du aktivt med energieffektivisering? 
Modernisering af din bygning er vejen til energieffektivitet og CO2-neutralitet - Download vores e-guide her.

 

En gennemprøvet 3-trins plan til succes
Ved at omdanne dine ejendomme til helt digitale, helt elektriske bygninger har du mulighed for at reducere dit CO2-fodaftryk, dine energi og driftsomkostninger og samtidig forbedre bygningens sundhed. Men for at sikre succes har du brug for en struktureret plan, som du kan følge. Schneider Electric tilbyder en gennemprøvet fremgangsmåde i tre trin til modernisering af alle typer og størrelser af bygninger. 

1. Strategi. Bestem, hvor du befinder dig på planen, fastlæg en baseline, evaluer dine muligheder, opbyg din business case, inddrag interessenter, find finansiering/incitamenter, og udvikl din handlingsplan. 

2. Digitalisering. Vælg de bedste digitale teknologier til at overvåge dine produkter og gør det usynlige synligt ved hjælp af analyser, der leverer den værdifulde indsigt, du har brug for, for at afsløre de bedste måder at reducere energiforbrug og emissioner på, samtidig med at du optimerer beboernes velbefindende. 

3. Dekarbonisering. Gør noget for at styre energiforbruget aktivt, skift fossilt brændstofbaserede energikilder ud med renere elektriske muligheder som f.eks. et microgrid med vedvarende energi, dekarboniser din værdikæde, og søg miljøcertificeringer som DGNB, LEED og BREEAM. 

Schneider Electric er en erfaren partner, der tilbyder omfattende tilsluttede enheder, software, tjenester og rådgivende eksperter i verdensklasse for at hjælpe dig med at fremskynde din rejse til modernisering. Hvis du vil vide mere, kan du downloade vores e-guide om modernisering og udfylde tjeklisten for at tage dit første skridt til at omsætte energioptimerings- og miljøambitioner til handling. 

 

Vær med i fællesskabet 
Vil du vide mere om intelligent bygningsautomatik og holde dig orienteret om udviklingen?  

Meld dig ind i LinkedIn-gruppen Building Automation Denmark – et professionelt forum for fagfolk, der arbejder med tekniske installationer og bygningsautomatik. 

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Send til en kollega

0.078