23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Frøslev Træ indgår samarbejde med Molslinjen: Etablerer nye ventezoner i træ

Fremover kan de mange rejsende, som benytter Molslinjen fra Aarhus mod Odden, se frem til nye, indbydende ventezoner i træ. Et samarbejde mellem Molslinjen og Frøslev Træ har nemlig betydet, at der nu er etableret flere plateauer med solsenge og siddemoduler på havnen i Aarhus til glæde og gavn for Molslinjens mange passagerer.

Det skal ikke være forgæves at komme i god tid til færgen, mener Molslinjen. I mange år har hurtigfærgen transporteret omkring halvanden million passagerer årligt imellem Aarhus og Odden over Kattegat. Men der har tidligere været mangel på gode steder at slå sig ned i ventetiden, og det har Molslinjen nu taget konsekvensen af. På baggrund af et nyt tiltag om at skabe nye og indbydende ventezoner på havnesiden i Aarhus har Molslinjen indgået et samarbejde med trævirksomheden Frøslev Træ, der har base i Sønderjylland.

- Vores færgeovergang tilbyder vores passagerer en pause på deres rejse, og den pause begynder allerede i opmarchbanen. I den forbindelse har det været vigtigt for os at tilbyde gode muligheder for at udnytte den pause bedst muligt. Tidligere har vores ventezoner bestået af bord-bænkesæt mellem opmarchbanerne, som er blevet benyttet af dem, der er kommet tidligt til deres afgang. Men de nye ventezoner indbyder til mere afslapning, mens man venter på færgen, fortæller Jesper Maack, PR- og kommunikationschef hos Molslinjen.  

I de nye ventezoner er der opsat flere nye træplateauer med solsenge og andre siddemoduler fra Frøslev til glæde for de rejsende passagerer, der fremover kan nyde ventetiden uden for bilen.

- De nye zoner er bygget af Frøslevs samlekits kaldet Arki Kit som blandt andet indeholder solsenge, siddemoduler og borde. De giver plads til, at man kan slænge sig og bruge ventetiden mere afslappende og kreativt. Det var desuden vigtigt for Molslinjen, at de nye opholdssteder er langtidsholdbare og stabile i de til tider vindomsuste omgivelser, siger Carsten Meyer-Zeuthen, direktør og medstifter af Frøslev Arko, der delvist er ejet af Frøslev, og fortsætter:

- Derfor er plateauerne bygget af Frøslev Sature, som er meget holdbart træ imprægneret med naturligt forekommende silikat og er fri for biocider og tungmetaller. Et produkt, der vandt Innovationsprisen ved Building Awards 2022. Møblerne er derimod bygget af Frøslev Embla ThermoWood, som er træ, der udelukkende er fremstillet ved hjælp af høje temperaturer og vanddamp. 

Fængselsindsatte bygger møblerne
Udover at tilbyde funktionelle møbler er de nye ventezoner ved Molslinjen også med til at give en meningsfuld hverdag for indsatte i Renbæk Fængsel i Sønderjylland. Det er nemlig fængslets indsatte, der bygger møblerne til de nye ventezoner.

- Vi er meget tilfredse med de møbler, som de indsatte fra Renbæk Fængsel har bygget. De indsatte skal både kunne lave de rigtige beregninger, være grundige og have styr på finish, så vi får det helt rigtige resultat til Molslinjens ventezoner. Samtidig er projektet med til at skabe et formål for de indsattes hverdag, som vi er utroligt glade for at kunne bidrage til, lyder det fra Carsten Meyer-Zeuthen, som suppleres af Jesper Maack:

- Arbejdspladser på søen har altid formået at samle folk fra alle dele af samfundet. Og netop den tankegang er vi stolte af at kunne fortsætte med blandt andet via dette projekt. Vi sætter nemlig en stor ære i at have en inkluderende arbejdsplads med plads til alle – uanset baggrund.

Arki Kit, som møblerne i de nye ventezoner er bygget ud fra, er byg-selv-sæt af arkitekttegnede møbler til udendørs brug, som blandt andet sælges via tømmerhandler og byggemarkeder. Kittet er målrettet gør-det-selv-folket og indeholder alle komponenter, hjælpeværktøjer, instruktioner og trin-for-trin-guides til både forberedelser og montage, så man selv får glæden og stoltheden over at have bygget møblet. Renbæk Fængsel får leveret kits og træet til møblerne, som de selv skal måle op, save til og samle. Når de indsatte har bygget møblerne, bliver de afhentet af Frøslev, som monterer dem på havnen.

Frøslev Træ A/S
Jens P. L. Petersens Vej 1, Frøslev
6330 Padborg
Aabenraa Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14248331
P nummer: 1000706812

Kontaktperson

DA
Dorrit Andersen
Marketingkoordinator
+45 27523736 doa@froeslev.dk

Send til en kollega

0.094