23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Man gør et fag fortræd

Som en tyv om natten… Sådan kan jeg vel bedst karakterisere den beslutning, som er truffet på TEC om lukningen af uddannelsen til skiltetekniker. Uddannelsen er blevet udbudt siden 1999, men nu er det slut. 

Leder af Danske Malermestres formand Per Vangekjær

Efter sommerferien er det alene muligt at blive uddannet til skiltetekniker vest for Storebælt – nemlig på College360 i Silke­borg. TEC undskylder sig med økonomi og lukker uddannelsen uden at hverken Skilt & Print Branchen eller Malerfagets Faglige Fællesudvalg er hørt endsige rådspurgt. 

Indrømmet, med i alt 4.500 årselever og mere end 700 ansatte så fylder uddannelsen som skiltetekniker ikke meget i landskabet. Men alene af den grund klinger den økonomiske undskyldning som skolen lægger til grund ualmindelig hult. At forvisningen af uddannelsen til Silkeborg skulle gøre nogen som helst forskel for kvaliteten af de øvrige uddannelser, som TEC udbyder, er helt hen i vejret. 

Det er en kendsgerning, at hovedparten af de unge, når de vælger uddannelse, kigger mod de uddannelser, der er i deres lokalområde og der, hvor deres venner søger hen.

Når TEC på den måde lukker og slukker for skiltetekniker­uddannelsen på Sjælland, vil det derfor alt andet lige betyde, skiltevirksomhederne øst for Storebælt får meget vanskeligt ved at tiltrække nye elever – og dermed også på sigt kvalificeret ar­bejdskraft. Det gør beslutningen endnu mere uforståelig, og det burde være sådan, hvis vi mente det alvorligt med vores uddannel­sessystem, at en uddannelse som minimum blev udbudt to steder i Danmark. 

At der også er et politisk ansvar, der gør sig gældende, er åben­lyst. Erhvervsuddannelserne er gennem mange år blevet kraftigt økonomisk barberet, hvad der bærer en stor del af ansvaret for skolernes trængte økonomi. Men det fritager ikke TEC fra at trække tæppet væk under et gammelt, traditionsbærende fag med beslutningen. 

Et oplagt spørgsmål lyder derfor; er det malerfaget, der næste gang står for skud, når økonomien strammer til?

Foto Lene Esthave

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.063