23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stor bæredygtighedspris uddeles på HI-messen

FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling er udgangspunktet for HI Sustainable Development Award, der for tredje gang uddeles på HI-messen, når denne finder sted 3.-5. oktober 2023 i MCH Messecenter Herning. Prisen, der er sponsoreret af DI Produktion, henvender sig til messens udstillere og blev senest vundet af Siemens Gamesa Renewable Energy.

   
Der er 50.000 kroner på højkant, når vinderen af bæredygtighedsprisen HI Sustainable Development Award senere på året skal findes i forbindelse med HI Tech & Industry Scandinavia-messen i MCH Messecenter Herning. Prisen var en stor succes i både 2019 og 2021, og det vækker derfor stor begejstring, at den nu vender tilbage.
 
- Vi er rigtig glade for igen at afholde HI Sustainable Development Award, der med udgangspunkt i FN's 17 verdensmål hædrer de udstillere, som gør en særlig indsats for at integrere bæredygtig udvikling i deres virksomhed, lyder det fra assisterende projektleder i MCH A/S Jacob Rasmussen, der opfordrer alle udstillere til at indstille deres produkter, løsninger og services til konkurrencen.
 
Prisen er sponsoreret af DI Produktion, der finder engagementet helt naturligt, eftersom organisationens arbejde flugter med prisens værdier.
 
- HI Sustainable Development Award er vigtig, fordi alle virksomheder og brancher har en forpligtelse og et ansvar for at arbejde med bæredygtig udvikling. I DI Produktion arbejder vi for at omstille danske produktionsvirksomheder til at have en grønnere og mere bæredygtig produktion, og derfor er det også vigtigt, at vi hylder de virksomheder, der går forrest og som gør det rigtig godt, konstaterer branchedirektør i DI Produktion Peter Trillingsgaard.
 
Tidligere vinder anbefaler deltagelse
Da HI Sustainable Development Award senest blev uddelt på HI-messen i 2021, vandt Siemens Gamesa Renewable Energy prisen for virksomhedens Brande Brint-projekt, der sikrer brintproduktion fra en vedvarende energikilde. Og anerkendelsen havde stor betydning for vinderen.
 
- Det var en stor ære at få hædret det innovative arbejde på vores første brint-test-site i Brande. Vi har i Brande Brint prioriteret at få bygget sitet hurtigt op og komme i gang med at teste allerede fra starten af 2021. Vi har brug for hastighed i udvikling og skalering af de nye grønne teknologier såsom koblingen mellem elektrolyse og vindmøller, så det var godt at se sitet blive anerkendt, fastslår Senior Business Analyst, Service Innovation, i Siemens Gamesa Renewable Energy Henrik Bach Mortensen og kommer med en klar opfordring:
 
- Vi kan anbefale, at man stiller op i konkurrencen, da det er godt for det enkelte projekt såvel som for Danmarks energi-industri, at vi får øget kendskabet til de mange gode innovationer, der lige nu udvikles rundt omkring i landet.
 
Siemens Gamesa Renewable Energy ønskede i kølvandet på triumfen at give noget tilbage til lokalområdet og brugte derfor præmien til at hjælpe Energimuseet med at starte deres første udstilling om grøn brint. Også for at grøn brint kommer på agendaen ude på museerne og skolerne.
 
Jury, kriterier og datoer
HI Sustainable Development Award-juryen udgøres af formand for ingeniørforeningen IDA Laura Klitgaard, programleder, Klimaklar produktionsvirksomhed, i DI Line Gry Knudsen, Executive Director i CARE Denmark Rasmus Stuhr Jakobsen, faglig leder, Teknologisk Institut og DIRA Dansk Robotforening, Søren-Peter Johansen, redaktør på CSR.dk Eva Harpøth, redaktør på Verdens Bedste Nyheder Karoline Rahbek og direktør i RETHINK Sustainability Consultancy Nette Kirkegaard.
 
Indstillingerne bliver vurderet i forhold til tre kriterier: Positiv påvirkning, potentiale for opskalering og teknisk innovation, og ansøgningsfristen er 12. juni klokken 12.00. Finalisterne offentliggøres 31. august, mens vinderen kåres på messen 4. oktober.
 
HI Tech & Industry Scandinavia finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023. Læs mere om HI Sustainable Development Award hér.

   
Kontaktinformation
Jacob Rasmussen
Assisterende projektleder, MCH A/S
Telefon: +45 92 15 72 22
E-mail: jra@mch.dk

hi Tech & Industry Scandinavia
Vardevej 1
7400 Herning
Herning Kommune
Danmark

Kontaktperson

KK
Kathrine Kristensen
Marketingkoordinator
kkr@mch.dk

Send til en kollega

0.094