23948sdkhjf

Svævende betontrappe hos Jyske Bank

| Medlemsnyhed | Indrykket af Contec Prefab A/S

Svævende trappe i højstyrkebeton giver identitet til Jyske Banks nye kontorbygning i Silkeborg. Contec Prefab står bag et patenteret elementsystem, der muliggør ekstremt slanke elementer med høj styrke og holdbarhed.

Hos Contec Prefab A/S har vi stor erfaring med specialfremstilling af trapper i højstyrkebeton og vi har før været involveret i spændende projekter.

I det nordlige Silkeborg har Jyske Bank opført en ny kontorbygning der står færdig i maj 2016. I den forbindelse har Contec Prefab A/S fremstillet både trappeløb, reposer og balkonelementer i højstyrkebeton til det centrale rum der forbinder bygningens 5 etager. Rummet består af en minimalistisk glasfacade og en hovedtrappe som det absolutte knudepunkt. Trappens enkle og elegante udseende er resultatet af et omfattende og tæt samarbejde mellem Contec Prefab, arkitekter, ingeniører, smede og montører.

Sammen med Årstiderne Arkitekter og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma har Contec Prefab udviklet et patenteret elementsystem, der muliggør ekstremt slanke elementer med høj styrke og holdbarhed. Inspirationen til systemet kommer fra et tidligere pilotprojekt gennemført af Contec Group, som Contec Prefab er en del af. Her udviklede man i Tyskland en metode til renovering og forstærkning af eksisterende stålbroer vha. højstyrkebeton. Med en konstruktion bestående af stål og højstyrkebeton opnår broerne en større styrke og dermed forlænget levetid, hvilket gør dem i stand til at modstå den større trafikale belastning der er i dag. Den effektive og nytænkende metode vandt Contec Group i april 2016 Bauma Innovationsprisen 2016 for.

Hovedtrappen i Jyske Bank er skabt ud fra samme konstruktionsprincip som benyttes på stålbroerne. Trappen er inddelt i 6 trappeløb med reposer, alle med en integreret underplade i stål der følger trappens form. Armering svejses på stålpladerne hvorpå trappen blødstøbes horisontalt i 80 millimeters tykkelse, så trappens overside fremstår glat og homogen. Trappen er på trods af at den strækker sig over 5 etager, kun ophængt i få stålstænger og det, i kombination med den meget lille elementtykkelse og det enkle glasværn, giver trappen et nærmest svævende udtryk.

Contec Prefab specialfremstiller trapper i forhold til kundens specifikke ønsker, både i forhold til form, farve, overflade, mønster mm. Vores arkitekt- og designafdeling hjælper gerne med individuelle løsninger og udvikling af unikke designs. Vi muliggør optimerede, skræddersyede løsninger hvor kunden har ekstraordinære muligheder for selv at påvirke trappens udseende, det er kun fantasien der sætter grænser.

Er du interesseret i en specialdesignet trappe til et specifikt projekt, formål eller sted - inde som ude - og vil du høre mere, er du velkommen til at kontakte os. Vi står altid klar med gode råd og vejledning. Ring til os på 86280290 eller se nærmere på www.contec-prefab.com.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Contec Prefab A/S

Axel Kiers Vej 30
8270 Højbjerg
Danmark
Contec Prefab A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.11