23948sdkhjf

Specialdesignede betonfliser smykker gulvet i prisbelønnet byggeri

| Medlemsnyhed | Indrykket af Contec Prefab A/S

Abstraktion over sejl afspejler maritimt miljø i beboercafé i Havnehusene på Århus Havn. En løsning som kombinerer unikke egenskaber i højstyrkebeton og produktionsprocesser med kreativitet i intern arkitekt- og designafdeling hos Contec Prefab A/S.

I forbindelse med det prisbelønnede byggeri, Havnehusene på Århus Havn, har Contec Prefab A/S i Højbjerg designet en særlig flise til beboercaféen, hvor inspirationen til fliserne er hentet i byggeriets placering blandt sejlbåde og joller i havnen.

- Flisernes mønster er faktisk en abstraktion over skibssejl og er på den måde en diskret reference til det omgivende maritime miljø, fortæller arkitekt hos Contec Prefab A/S Kirstine Reese.

Det skæve mønster skaber dynamik i den ensartede overflade ved hjælp af skygger og dybde, og giver på elegant vis gulvfladen en ekstra dimension. Flisen er designet så linjerne passer sammen selv, hvis den drejes 180 grader. På den måde har man mulighed for at skabe subtile variationer i mønstret. Fliserne er fremstillet i Contec højstyrkebeton, som giver homogene overflader, der som base er meget holdbare, tætte og lette at vedligeholde.

Contec Prefab A/S har på baggrund af stigende efterspørgsel på beton og arkitektur, øget sit fokus på produktion af produkter, hvor kunden får glæde af højstyrkebetonens meget naturlige og rustikke look.

- Hos Contec Prefab A/S har man valgt at kombinere sin mangeårige erfaring med højstyrkebeton med nye produktionsmetoder, fortsætter Kirstine Reese. De nye fliser er et resultat af den satsning og viser at vores interne arkitekt- og designafdeling kan hjælpe kunderne med individuelle løsninger og med at udvikle helt unikke designs, slutter Kirstine Reese.

Havnehusene er opført for Brabrand Boligforening med Dansk Boligbyg A/S som totalentreprenør i samarbejde arkitekterne ADEPT og Luplau & Poulsen m.fl. Byggeriet modtog i 2015 en hæderspris for ”Årets bedste Byggeri i Danmark”.
Prisoverrækkelsen fandt sted i netop beboercaféen.

Hvis du vil vide mere om Contec Prefab A/S og produkterne, så besøg virksomhedens hjemmeside: www.contec-prefab.com

Medlemsnyhed

Indrykket af
Contec Prefab A/S

Axel Kiers Vej 30
8270 Højbjerg
Danmark
Contec Prefab A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109