23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Energioptimér offentlige bygninger for kommuner når klimamål

Hvis vi ikke energioptimere offentlige bygninger, når kommunerne ikke at blive CO2-neutrale i 2050. Læs hvorfor her.

Kommunerne udnytter i dag kun en brøkdel af deres energisparepotentiale. Det kunne de let gøre noget ved, hvis bare de ville se sig lidt omkring. For en af de største energislugere er offentlige bygninger. Skal kommunerne energioptimeres og blive klimaneutrale, skal der stilles større krav til bygningers energieffektivitet, og ansvaret hviler på de nye kommunalpolitikere.

En undersøgelse fra Kommunernes Landsforening (KL) viser, at klima og miljø var det emne, som flest danskere fandt afgørende for, hvor de satte deres kryds, mens op mod 40 procent havde den grønne agenda i top tre. Danskerne, der stemte ved kommunalvalget, forventer altså bæredygtig handling - også på kommunalplan. Og det forpligter.

Men skal kommunerne være klimaneutrale i 2050, er det nødvendigt at energioptimere bygningsmassen, og det kræver, at de nyvalgte kommunalpolitikere hæver barren. 90 procent af de bygninger, der eksisterer i dag, vil nemlig stadig stå i 2050, og ifølge det Internationale Energiagentur kommer op mod 40 procent af det samlede energiforbrug fra bygninger.

 Læs mere om hvordan vi når i mål, i resten af blogindlægget af Thomas Møllgaard her.

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Send til en kollega

0.062