23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Skab det perfekte indeklima

Indeklima er et vidt begreb. Det har stor indflydelse på størstedelen af alles hverdag og kan endda spores på virksomhedernes resultat

Vi opholder os indendørs 90 % af tiden og vores koncentrationsevne og effektivitet bliver mærkbart påvirket, hvis parametre som temperatur, luftkvalitet, akustik og visuel komfort ikke er optimale. 

Indeklima kan være lidt af et puslespil at få til at gå op, især når hele rummets funktion skal indtænkes. 

"Det er vigtigt, at der skabes en synergi i rummet, hvor design og funktionalitet går op i en højere enhed" fortæller Mogens Kjærgaard, produktchef hos DAMPA, og fortsætter "det er bl.a. derfor, vi producerer i metal, da materialerens egenskaber og fleksibilitet netop kan sørge for denne synergi". 

DAMPA har siden 1951 produceret akustiske metallofter og vægpaneler, hvorfor god akustik altid er i højsædet ved deres projekter. 

"Det er bl.a. kombinationen mellem akustiske indlæg og perforationsmønsteret i metal, der sikrer, at vi kan opnå alle akustikklasser. Men bare fordi vi kan, betyder det ikke, at vi skal" siger Mogens Kjærgaard. 

"Det er utrolig vigtigt at se på rummets funktion. For eksempel er akustikklasse A ikke nødvendigvis den bedste løsning til et klasseværelse, da lærerens ord skal lyde lige så tydeligt hos den bagerste elev, som hos den forreste"  

Temperataur og udskiftning af luften uden trækgener 
Udover akustikken er udskiftning af luften og den rette temperatur også essentielt, når man skal skabe det perfekte indeklima. Ofte er dette dog enslydende med ventilation, hvor man kan opleve trækgener og visuelt forstyrrende elementer i loftfladen. Dette har DAMPA dog fundet en løsning på. 

"For at opnå den vigtige cirkulation af luften, som er essentiel i skabelsen af et godt indeklima, anbefaler vi, at man bruger lofter, der er egnet til diffus ventilation. Her bliver der skabt et overtryk over loftet, så der opstår en diffus indblæsning gennem hele loftfladen, og man derved undgår træk og kuldenedfald. Ved DAMPAs akustiske metallofter kan man udnytte perforationsmønsteret. Her kan luften fordeles ensaret ud over hele lokalet helt uden støj" forklarer Mogens Kjærgaard, og tilføjer 

"Denne løsning kan med fordel kombineres med vores klimaloft, også kaldet et køleloft, der regulerer temperaturen ved at udnytte metallets unikke varme- og kuldeledende egenskaber. Dermed skaber man et godt indeklima for alle på et individuelt niveau". 

DAMPA® Klimaloft reagerer på den enkelte persons strålevarme, der afgives mod loftet således at der skabes en behagelig temperatur for den enkelte, uden at der skal reguleres på temperaturen. Dette er både energioptimerende, pladsbesparende og giver en unik mulighed for individuel komfort. 

Luftkvaliteten i fokus
En god luftkvalitet er imidlertidig ikke kun lig med cirkulation og udskiftning af luften. Det er også vigtigt at materialerne i rummet ikke afgiver skadelige stoffer og gasser. 

DAMPA er verficieret fra tredjepart (TAIM) og overholder kravene for blandt andet mængden af VOC. 

Læs meget mere om certificeringen og virksomhedens miljøvaredeklarationer (EPD'er), der dækker alle produkter hos DAMPA. 

 

DAMPA ApS
Højeløkkevej 4A
5690 Tommerup
Assens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16045489
P nummer: 1001024045

Send til en kollega

0.062