23948sdkhjf

Teknisk Skole Silkeborg til DM i Skills 2016

| Medlemsnyhed | Indrykket af College360

Igen i år deltager Teknisk Skole Silkeborg til DM i Skills med en række deltagere inden for hotel- og restaurationsuddannelserne.

Samtlige elever er lige nu i praktik, hvorfor de kun kan træne en gang i ugen. Derfor mødes holdet hver mandag på Køkken, hotel og restaurant i Silkeborg, hvor de træner hver for sig sammen med den faglærer, der også er deres træner. Deres respektive lærepladser støtter fuldt op om elevernes deltagelse i DM i Skills, så derfor får de også tid til at træne, når de er på arbejde. Men det skal jo passes ind i det andet arbejde, der skal laves, så når de mødes hver mandag, så står den på hård træning fra tidlig morgen og indtil de er færdige med konkurrenceopgaven.

Temaet til DM i Skills 2016 er at præsentere nyfortolkninger af klassiske danske retter. Deltagerne kender dog kun 70 % af indholdet i konkurrencen, så de sidste 30 % er en ukendt opgave, de bliver stillet ved opstart og som skal løse under konkurrencen.

Men de er alle fortrøstningsfulde og meget spændte på at komme i gang torsdag, når DM i Skills skydes i gang af Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby.

Her kan du møde de fem deltagere fra Teknisk Skole Silkeborg, som alle går efter at hive topplaceringer hjem til sig selv, skolen og ikke mindst lærepladsen.

Laus Ramussen er 19 år og en kok på vej op i branchen. Lige nu er han i lære som kok på Ruths Hotel i Skagen. 2016 bliver året, hvor han for alvor skal vise sine kvalifikationer som kok, da han deltager i en række konkurrencer. Den første konkurrence, hvor han skal kæmpe sig til tops, er DM i Skills i Fredericia, hvor han i løbet af tre konkurrencedage skal ramme den bedste dagsform, som skal være bedre end de 9 andre kokke, der også stiller op. Men Laus forventninger til hans indsats er tårnhøje –”jeg skal vinde!”

Cecilie Primdahl på 19 år er tjener – og med et stort smil. Hun ved, hvad det kræves af hende at være den bedste tjener og det vil hun bevise, at hun er ved at gå efter sejren til DM i Skills i Fredericia. Lige nu er Cecilie i lære i restauranten på Hotel Svanen. ”Vi har øvet mange dele af det, vi skal konkurrere i – men vi når nok kun at træne hele opgaven igennem en eller to gange.” Til trods for det, så går Cecilie efter sejren!

Dennis Christensen på 20 år er godt i gang med sin uddannelse til tjener og er lige nu i lære på Sallingsund Færgekro, hvor han trives i tjenerfaget. Derfor vil han gerne drive det videre og stille op i DM i Skills – og gerne hive en sejr hjem til sig selv, skolen og Sallingsund Færgekro. ”Men vi skal op 15 discipliner, så som borddækning og frugtudskæring, så der trænes!”

Line Linnebjerg på 19 år er under uddannelse til ernæringsassistent og lige nu i lære hos Madjyden i Ikast. Line er rigtig glad for faget og dygtig til det, derfor stiller hun op i DM i Skills 2016. Det er første gang, Line stiller op i konkurrence, men hun er fortrøstningsfuld og meget spændt. ”Tiden bliver en faktor, for jeg har kun 1 ½ time til at forberede de to retter, som jeg har tre minutter til at præsentere for dommerne.”

Nicole Højbjerg Pedersen er 22 og fra Amager, hvor hun lige nu er i lære som cater hos Kokkenes Køkken. Mie er rejst hele vejen til Silkeborg for at tage sin uddannelse, fordi skolen er landets bedste inden for hotel- og restaurantuddannelserne og det er her, hun kan nå længst med caterfaget. Derfor stille Nicole op til DM i Skills. Når Nicole kommer til Silkeborg hver mandag for at træne, kræver det stor selvdisciplin og hårdt arbejde for at blive klar til DM i Skills. ”Det handler også om at ramme dagen til DM i Skills, hvor tidspresset forhåbentligt ikke kommer til at drille mig!”

Vi hepper alt det, vi kan på disse fem seje elever.Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
College360

Kejlstrupvej 87
8600 Silkeborg
Danmark
College360

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.111