23948sdkhjf
Del siden
Annonce

430 lejligheder får nye faldstammer

Øens VVS Teknik A/S udskifter faldstammer i 430 lejligheder i en andelsboligforening i Bispebjerg. Udover en stram projektstyring kræver opgaven miljøarbejder, da prøver har vist bly i de gamle faldstammer.

I Bispebjerg ligger andelsboligforeningen Skoleholdergården, hvor Øens VVS Teknik netop er startet med at udskifte faldstammerne på badeværelserne i foreningens 430 lejligheder. Udskiftningen strækker sig over et år.

Ejendommen er bygget i 1934, og de mere end 80 år gamle faldstammer er derfor tærede. Det har betydet, at foreningen løbende har haft udgifter til reparationer af faldstammerne, ligesom problemer med de gamle faldstammer har været til gene for flere beboere.

I samråd med rådgivende ingeniører fra AI Gruppen besluttede foreningen sig derfor for at få udskiftet faldstammerne i alle badeværelser i foreningen. AI Gruppens prøver har vist, at de gamle faldstammer er fyldt med miljøfarlig blyholdig maling.

Øens VVS Teknik har rådgivet AI Gruppen om, hvordan udskiftningen af de gamle faldstammer skulle gribes an, da virksomheden har stor erfaring med denne type projekter, som også kræver miljøsanering.

Da renoveringsopgaven kom i udbud, vandt vi også sagen som hovedentreprenør. Fordi der er 430 lejligheder, hvor faldstammerne skal udskiftes, kræver projektet en deltaljeret tidsplan og en stram projektstyring fra vores side.

Hver uge startes arbejdet med at renovere faldstammerne i en opgang. Efter tre uger er Øens VVS Teknik færdige med at udskifte faldstammerne og udbedre skader på badeværelserne, efter er de gamle faldstammer fjernet og de nye er monteret. Derefter kan beboerne igen benytte deres badeværelser.

”Vi har i samarbejde med AI Gruppen lavet en plan, hvor udgangspunktet er hensynet til beboerne. Byggeperioden i de enkelte lejligheder er fastlagt, så beboerne kan regne med, hvornår vi arbejder i deres lejligheder,” forklarer projektleder hos Øens VVS Teknik, Steen Christensen.

De blyholdige faldstammer skal miljøsaneres. For at undgå at den gifte maling spredes rundt i ejendommen, er der opsat sluser på badeværelserne, hvor der skabes undertryk, og når de gamle rør skæres af, forsegler vi enderne. Den blyholdige maling er nemlig sundhedsfarlig for både beboere og håndværkere. Derefter bliver rørene behandlet som miljøfarligt affald og bortskaffet efter forskrevne regler.

Øens VVS Entreprise A/S
Præstefælledvej 16
2770 Kastrup
Tårnby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34205922
P nummer: 1017390372

Send til en kollega

0.078