23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Øens VVS Teknik med til at øge sikkerhed for vores drikkevand

HOFOR sætter fokus på risiko for forurening af drikkevand, når ejendommes vandinstallationer fx ikke vedligeholdes. Øens VVS Teknik A/S er blandt de 50 VVS-installatører, der er certificerede i at sikre ejendommes vandinstallationer og drikkevand.

HOFOR, leverandør af drikkevand til en række storkøbenhavnske kommuner, er i gang med en kampagne, der sætter fokus på brugernes pligt til at vedligeholde sine drikkevandsinstallationer inde i bygninger og sikre mod tilbagestrømning af brugt vand ved tapsteder. Misvedligeholdte vandinstallationer risikerer at forurene vores drikkevand i forsyningsområdet og dermed gøre mennesker syge.

Flere ejendommes vandinstallationer er ikke sikret korrekt mod tilbagestrømning af brugt vand i ledningen med drikkevand. Det er realiteterne selvom, lovgivningen er meget klar på området: Ejeren af ejendommen har ansvaret for, at vandinstallationer er sikret mod tilbagestrømning og ikke forurener vores drikkevand. Hvis vandinstallationer ikke er lavet korrekt eller misvedligeholdt, kan det straffes med bøde. Forurening af drikkevand kan derfor blive en dyr affære for den, der har ansvaret, ligesom det udgør en stor sundhedsmæssig risiko.

Læs mere om sikring mod tilbagestrømning af vand

”I mange år har man fokuseret på forurening af drikkevand fra rensningsanlæg - især efter vi har set forfærdelige og vidtrækkende tilfælde som i Køge, hvor der kom colibakterier i drikkevandet. Men der er også et stort behov for at fokusere på, at forurening af vores drikkevand også kan ske, når fx restaurationer, industrivirksomheder, boligforeninger, andelsforening osv., ikke er opmærksomme på og ikke lever op til lovkravene om sikring mod tilbagestrømning af spildevand og vedligeholdelse af tilbagestrømningsventiler,” siger Finn Bøye Nielsen, direktør i Kemtech ApS

Som opfølgning på HOFOR’s kampagne har Finn Bøye Nielsen udviklet et undervisningsforløb i vandhygiejne, som VVS-installatører fra udvalgte VVS-virksomheder fra hele landet deltager i. Øens VVS Teknik A/S er blandt de 50 virksomheder, som har været i gennem det særlige kursusforløb i vandhygiejne. Vi er nu certificeret til at tilbyde installationsattester, der dokumenterer at vandinstallationerne i ejendommen er blevet screenet i henhold til gældende lovgivning og er sikret mod tilbagestrømning.

”Det betyder meget for os at være blandt de VVS-installatører, som deltager i undervisningsforløbet, sådan at vi kan være med til at løfte standarderne omkring vandhygiejne. Der er mange, som ikke er klar over, at en ejendoms vandinstallationer kan være til fare for vores drikkevand, men her kan vi hjælpe med vores ekspertise,” siger Lars Nielsen, direktør i Øens VVS Teknik.

HOFOR’s kampagne fortsætter de næste par år, som også følges op tjek af vandinstallationer i hovedstadsområdet.

Øens VVS Entreprise A/S
Præstefælledvej 16
2770 Kastrup
Tårnby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34205922
P nummer: 1017390372

Send til en kollega

0.109