23948sdkhjf
Del siden
Annonce

EtherCAT-I/O-system: Højpræcis måleteknik som en integreret del af styringsteknikken

Multifunktionsklemme EL3751: Højpræcis-måleteknik i standard-I/O-systemet

Med EtherCAT-klemmen EL3751 præsenterer Beckhoff en ny generation af højpræcise I/O´er til måleteknik. Med 10.000 samples/s, en målenøjagtighed på ±0,01 % og en 24-bit-opløsning byder EL3751 på højpræcis-måleteknik i standard-I/O-systemet. Dertil kommer langtidsstabilitet, fleksibel filterkonfiguration (f.eks. båndspærrefilter) samt en lang række parameter muligheder til analoge indgange, der supporterer målefunktionerne U, I, R, DMS og RTD.

En pålidelig og højpræcis indsamling af måledata byder på et enormt optimeringspotentiale for maskineffektiviteten og produktionskvaliteten. Med den systemintegrerede løsning fra Beckhoff, der forbinder automatisering og måleteknik på en overordnet soft- og hardwareplatform, kan dette realiseres for komplekse måleteknikfunktioner. 1-kanals EtherCAT-klemmen EL3751 til analog måleteknik forener høj målenøjagtighed (for de fleste grænseflader vil det være ±0,01 % af den øvre målegrænse, ved 25°C ±5°C) med en høj aftastningsfrekvens på op til 10.000 samples/s og 24-bit-opløsning (inkl. fortegn). Dertil kommer langtidsstabilitet pga. ”pre-aging” samt en lang række konfigurationsmuligheder for indgangskanalens nominelle måleområde. XFC-teknologiens (eXtreme Fast Control) funktioner står ligeledes til rådighed. På den måde kan måledataene overføres til det overordnede automatiseringsudstyr via oversampling, hvis behovet opstår. De indbyggede Distributed-Clocks sørger for en præcist synkroniseret aftastning i hele systemet.

“Extended Range“-funktionen muliggør effektiv måling ud over det nominelle måleområde, som dermed kan udvides til max. 107 procent. Herudover er indgangskanalen udstyret med to indstillelige numeriske softwarefiltre til undertrykkelse af Aliasing-effekter (til max. 39. orden FIR / 6. orden IIR). Filtrene kan vælges eller beskrives frit, således at det også er muligt at realisere et båndspærrefilter eller et båndpasfilter.

Universel og systemintegreret måleteknikklemme

Hver eneste EL3751 har et entydigt serienummer og fås med kalibreringscertifikat på forespørgsel. På grund af den elektriske og på software-siden i vidt omfang parameterbare indgangskanal er måleteknikklemmen egnet til universel brug:

– Spændingsmåling (±5 mV til ±30 V (inkl. ±10 V), 0…10 V, 0…5 V)
– Strømmåling (±20 mA, 4…20 mA, 0…20 mA, Namur NE43)
– Modstandsmåling (0…5 kΩ)
– Elektrisk modstand R i 2-/3-/4-leder tilslutning
– RTD-måling i 2-/3-/4-leder tilslutning
– DMS/vejecelle: ¼-bro (350 Ω + 120 Ω), ½-bro (±16 mV/V), fuld bro (±32 mV/V)
– Potentiometer (fra 1 kΩ)

Grundet den integrerede forsyning og de omkoblingsbare ekstra modstande er der mulighed for direkte tilslutning af en modstandsbro (DMS) eller vejecelle, en ohm´sk fast modstand, en PTC eller et potentiometer.

Den universelle anvendelse af EL3751 supporteres især i kraft af dens fuldstændige indbygning i styresystemet. Dette er med til at nedsætte udgifterne til realisering af en højpræcis måleteknik markant og det vil igen åbne for en lang række nye anvendelsesfelter, f.eks. til optimering af produktionsprocesserne. Desuden står der yderst effektive softwareredskaber til rådighed i form af TwinCAT 3, der er integreret i Visual Studio®, f.eks. TwinCAT Analytics og -Scope. Ved at inddrage MATLAB®/Simulink® kan man desuden benytte sig af passende simulationsmodeller.

Beckhoff Automation ApS
Birkemose Allé 1
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28283571
P nummer: 1010958675

Kontaktperson

LL
Linette Lyngbaek
l.lyngbaek@beckhoff.com

Send til en kollega

0.062