23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lavenergi, dagslysoptimering, støjreduktion og recycling serveres over iskold øko-juice

Building Green-veteranen Velfac disker nok engang op med forfriskende håndgribelige oplevelser, når messen løber af stablen d. 28.-29. oktober i Forum i København.

Producenten medbringer blandt andet en bar opbygget af Velfac 200 Energy-vinduer, hvor de besøgende kan høre om seneste nyt fra Velfac, mens de nyder kølig økologisk juice. Blandt nyhederne er et nyt koncept til støjreduktion og friskluftindtag i kategorien ”russervindue” samt et nyt og spændende produkt, der sætter fokus på at udnytte dagslyset.

Hvert eneste år er Velfac-standen blandt de mest besøgte på Building Green-messen, som d. 28.-29. oktober endnu en gang finder sted i Forum i København. Årsagen er formentlig, at vinduesproducenten altid gør en dyd ud af at anskueliggøre, hvad det konkret betyder for byggeriet at bygge med fokus på lavenergi, komfort og indeklima.

I år er ingen undtagelse: Velfac har således opbygget en bar af lavenergivinduer, som serverer iskold øko-juice for de fremmødte, der også kan opleve Velfacs nye støjreducerende russervindue samt en produktnyhed, som sætter endnu mere fokus på dagslysoptimering og indendørskomfort.

Oplev grønne vinduesløsninger på første hånd
- Bæredygtighed er for Velfac en helt basal del af vores måde at tænke og agere på, så vi ser naturligvis frem til igen i år at bidrage til Building Green med vores bud på, hvordan byggeriets grønne fremtid ser ud, fortæller projektsalgsdirektør i Velfac John Christian Asmussen og uddyber:

- Gæsterne kan f.eks. selv opleve, hvor meget det betyder at bruge lavenergivinduer, når de lægger hånden på vinduerne i baren: Vinduerne holder nemlig en almindelig stuetemperatur, selv om der lige på den anden side af glasset er iskoldt. Den slags komfortmæssige fordele kan ikke formidles alene ved hjælp af grafer og tal, men skal opleves på første hånd.

Langt størstedelen af Velfacs produktportefølje fås som energi A-mærket og er desuden anvendt i både LEED-, BREEAM- og DGNB-certificeret byggeri. Blandt de vinduesløsninger, som producenten særligt har i fokus på årets Building Green, er Velfac 200 Energy, som naturligvis er A-mærket og opfylder kravene i BR2020. Det er netop Velfac 200 Energy, der udgør ’byggestenene’ i juice-baren.

Nye koncepter og højaktuelle temaer
Derudover præsenterer Velfac messens besøgende for et nyudviklet koncept, der er beregnet til at løse problematikken omkring lyddæmpning og frisklufttilførsel – nemlig et såkaldt russervindue. Konceptet bidrager til at understøtte byggeprocessen og fungerer ved hjælp af en dobbeltrude, hvor den ene rude indvendigt er åben i toppen, den anden udvendigt i bunden. Samtidig er der anvendt lydabsorberende materialer i rammens top, bund og sider. På den måde kan russervinduet reducere støjen, samtidig med at det udnytter skorstenseffekten mellem ruderne til at sikre tilstrækkeligt med frisk luft og et behageligt luftskifte, når vinduet er lukket.

Desuden medbringer Velfac et helt nyt produkt, som i endnu højere grad end hidtidige modeller formår at udnytte dagslyset og er med til at skabe et behageligt indeklima. Det nye produkt er – i lighed med Velfac 200 Energy – designet, så det let kan adskilles i enkeltdele, som efterfølgende kan behandles som separate affaldsfraktioner og genanvendes, når produktets levetid efter 40-45 år er slut.

- Et af de temaer, som kommer til at betyde meget for byggeriet fremover, er netop mulighederne for i højere grad at genbruge materialerne. Vi arbejder løbende på at øge den i forvejen store andel af genbrugsmaterialer i vores egen produktion, ligesom vi kontinuerligt søger at forbedre vores miljømæssige aftryk, understreger John Christian Asmussen.

De mange grønne aspekter ved vinduesløsningerne fra Velfac er baggrunden for, at de på det seneste har fundet anvendelse i en lang række bæredygtige danske spydspidsprojekter såsom Futurehuset og Green Solution House på Bornholm samt Krøyers Plads i København.

VELFAC
Bygholm Søpark 23
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21147583

Send til en kollega

0.063