23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Byggeriet samlet om byggepolitisk strategi

Klima, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard indkaldte i fredags til en konference for byggeriets aktører. Målet er at få skabt en byggepolitisk strategi, hvor hele branchen bliver inddraget.

Ministeren lagde ud med en varm velkomst og berettede om, at denne konference var første stik til politisk strategi for byggeriet. Strategien skal udover inddragelse af byggebranchen ske i et tværministerielt regi, således at der ikke vil være modstridende regler. Processen vil munde ud i en egentlig strategi, som vil blive fremlagt i starten af 2014.

- Vi er utrolig positive over Ministerens initiativ til at få lagt en egentlig byggepolitisk strategi. Med inddragelse af hele branchen er der potentiale for at udforme nogle fornuftige rammevilkår for byggeriet, så vi kan få vendt den negative udvikling, vi har set igennem de sidste 5-6 år, udtaler adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen - TUN.

De hidtidige konklusioner omkring byggeriets produktivitet er draget på tal, som i den grad er mangelfulde. På konferencen forklarede formanden for produktivitetskommissionen, Peter Birch Sørensen, at den nuværende metode, hvorefter man udregner produktiviteten i byggeriet, har store mangler og reelt ikke kan bruges. Der er bl.a. ikke taget højde for kvalitetsforbedringer såsom livskvalitet, indeklima og energieffektiviseringer, hvilket i den grad bør være en faktor i produktivitetsudregningerne.

Foreløbige resultater fra en analyse om produktivitet og konkurrence i byggeriet, som udarbejdes af DAMVAD, blev også fremlagt på konferencen. Hovedkonklusionerne på de foreløbige resultater peger i retningen af, at konkurrencen i byggeriet er fornuftig, og at produktiviteten er forbedret igennem de seneste 5 år.

- Det er gode nyheder at de foreløbige analyseresultater og konklusioner, foretaget af kompetente folk udefra, beretter om at både konkurrencen og produktiviteten faktisk ikke er så ringe i byggeriet, som vi ellers ofte får skubbet i skoene. Men som der blev diskuteret på konferencen, er der uden tvivl plads til produktivitetsforbedringer, men hvilke brancher kan undsige sig dette. Det er her, at den byggepolitiske strategi kommer i spil, fortæller adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen - TUN.

- Alt i alt er der mange emner der skal vendes branchen og politikerne imellem for at komme frem til de mest anvendelige rammevilkår. Fokus skal ligge i energieffektiviseringer i både nybyggeri og renoveringer. Dertil skal der en øjenåbner for totaløkonomien i byggeriet, hvor praksis de seneste år desværre har været for meget på de billigste løsninger her og nu. I TUN ser vi frem til arbejdet med denne byggepolitiske strategi og vil bidrage hertil, afslutter adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen - TUN.

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Kontaktperson

Send til en kollega

0.062