23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Troldtekt bidrager til bæredygtigt byggeri.

Rambøll har analyseret og dokumenteret, at akustikpladerne fra Troldtekt A/S bidrager med point til de tre førende certificeringer inden for bæredygtigt byggeri: LEED, BREEAM og DGNB Denmark.

Også hos Vestas R&D Udviklingscenter i Lem er lofterne beklædt med Troldtekt. Centret er det første LEED-byggeri i Danmark, der har opnået certificering i kategorien platin.

Bæredygtigt byggeri handler om mere end miljø. De tre førende certificeringsordninger på området – LEED,
BREEAM og DGNB Denmark – opererer med kriterier inden for alt fra indeklima til affaldshåndtering. Nu har Rambøll kortlagt, hvilke point akustikpladerne fra Troldtekt A/S bidrager med til hver af ordningerne.

– Vi har bedt Rambøll udarbejde den konkrete dokumentation for at gøre det nemt for assessorer at finde de præcise data for vores produkter, når de skal certificere et byggeri, siger Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt.

Alle tre ordninger er relevante.
Det uvildige overordnede råd for bæredygtigt og miljørigtigt byggeri i Danmark, Green Building Council Denmark, har valgt at følge retningslinjerne i DGNB, der derfor er lanceret i en dansktilpasset version. Men multinationale
selskaber med afdelinger i flere lande holder sig ofte til én ordning. Derfor er også BREEAM og LEED relevante i Danmark. Et godt eksempel er Vestas R&D Udviklingscenter i Lem, som er det første LEED-byggeri i Danmark, der har opnået certificering i kategorien platin.

Del af den bæredygtige helhed.
Aarhus arkitekterne a/s har tegnet Vestas-byggeriet, hvor der er anvendt Troldtekt lofter med integreret Troldtekt belysning og Troldtekt ventilation.

– Troldtekt er fantastisk til at regulere akustik, og det skjulte ventilationssystem sikrer jævn luftindblæsning.Desuden bidrager pladerne til den bæredygtige helhed i byggeriet. Også æstetisk, hvor den fine træstruktur giver et varmt, nordisk udtryk, siger Michael Green, sagsarkitekt hos aarhus arkitekterne. Han tilføjer, at arbejdet med LEED-certificeringen er foregået i tæt samarbejde med ingeniører fra Rambøll.

Flere tiltag fra Troldtekt.
Dokumentationen for bidragene til LEED, BREEAM og DGNB Denmark er blot et af Troldtekts bæredygtige
tiltag i 2012. Tidligere på året opnåede Troldtekt akustikplader af typen natur certificering i kategorien sølv
inden for bæredygtighedskonceptet Cradle to Cradle, og netop nu udarbejder Teknologisk Institut miljøvaredeklarationer
for Troldtekt pladerne.

– Vores vision er at udvikle intelligente akustikløsninger på et bæredygtigt grundlag. Derfor er det også helt i tråd med vores strategi, når vi investerer så massivt i dokumentationsarbejdet, siger Peer Leth.

FAKTA: SÅDAN BIDRAGER TROLDTEKT
Af Rambølls rapport fremgår det, at Troldtekt bidrager med point til LEED, BREEAM og DGNB Denmark inden for følgende fokusområder:
• Totaløkonomi
• Akustisk indeklima
• Afgasninger til atmosfærisk indeklima og toksicitet
• Psykisk indeklima – bygningsintegreret kunst
• Materialer, herunder:
– Livscyklusvurdering
– Regionale materialer
– Fornyelighed og genanvendelse
– Indhold af genbrugsmaterialer
– Anskaffelse af materialer og indkøbspolitik
– Brandsikkerhed
– Affaldshåndtering på byggepladsen

Troldtekt A/S
Sletvej 2 A
8310 Tranbjerg J
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK45810011
P nummer: 1011753120

Kontaktperson

TK
Tina Kristensen
Marketing- og Kommunikationchef
tkr@troldtekt.dk

Send til en kollega

0.093