23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Litauens største datacenter placerer millionordre hos danske Aircold

Med ordren, der kan spare Litauens største datacenter for 80% af energiomkostningerne til serverkøling, har Aircold fået gennembrud på det internationale marked.

Kølefirmaet Aircold har i forvejen en del store danske firmaer på referencelisten, og med en millionordre til det litauiske hosting firma Baltneta åbner der sig nye internationale perspektiver.

- Virksomheder i de baltiske lande øger deres fokus på energibesparelser, så ordren åbner døre til et område, der er i stor udvikling. Vi har altid sagt, at vi vil være verdensmestre i at lave køling til serverrum, og med den her ordre beviser vi, at vi kan sende et velfungerende kølesystem, hvor hen i verden vi vil, siger Ib Wagner, Direktør i Aircold.

Sparer 80 procent af udgiften

Ordren lyder på to komplette kølesystemer opbygget i to 40 fods containere - hver med en kølekapacitet på 600kW og en virkningsgrad over 11 COP.

Hjertet for hele systemet er monteret inde i containerne. Her er et højeffektivt frekvensreguleret kompressorsystem, frekvensstyrede pumper, reguleringsautomatik samt overvågnings- og styresystem, der kan tilgåes online. Eksternt er der monteret dansk produceret frikøleanlæg samt rack-kølere.

I forhold til Balnetas eksisterende datacenter vil Aircolds løsning spare ca. 80 procent af Balnetas nuværende udgift til serverkøling i serverrummet på 600 kvm.

Overvågning og optimering

- Balneta efterspurgte den mest driftssikre og energirigtige løsning. Deres svenske leverandør kunne anbefale os på baggrund af vores tidligere samarbejde, og det gav os en afgørende mulighed for at præsentere vores produkter for litauerne, forklarer Ib Wagner, Direktør i Aircold.

Containerne er transporteret til Litauen med lastbil, og Aircolds teknikere er netop hjemvendt efter at have sat systemet i drift. Nu lyder opgaven på konstant overvågning og optimering af systemet fra Danmark, så udfald undgås på driften.

Stor fokus på Grøn IT

- Det er første gang, vi leverer ordrer til udlandet, og vi vil gerne opbygge relationer til flere udenlandske kunder. Det danske hjemmemarked har dog fortsat vores hovedfokus, siger Ib Wagner, Direktør i Aircold.

Danske arbejdspladser bruger over 300 mio. kr. om året på at køle serverrum, og med erfaringer fra mere end 100 serverrum oplever Aircold, at Grøn IT og lav PUE-værdi får stadig mere fokus fra virksomheder og offentlige myndigheder.

- Kølesystemet udgør en central post i strømforbruget i datacentre og serverrum, og vi forventer en generel forsat vækst som følge af IT-afdelingers tiltagende fokus på at nedbringe den udgiftspost, siger Ib Wagner, Direktør i Aircold.


Fakta

Aircold er leverandør af køleanlæg og klimaanlæg, og firmaet er kåret som gazellevirksomhed flere gange. Firmaet
er stiftet af Ib Wagner i 1998. Hovedkontoret ligger i Aalborg med en afdeling i København. www. Aircold.dk

Kilde på at danske arbejdspladser bruger over 300 mio. kr. om året på at køle serverrum: http://www.goenergi.dk/aktuelt/erhverv/s...

Kontakt

Direktør, Ib Wagner

tlf. 9819 0166 - 2729 0166

ibwagner@aircold.dk

www.aircold.dk

Tlf.: 9819 0166 Mobil: 2729 0166 Mail: ibwagner@aircold.dk

Aircold Køleanlæg
Vissevej 95A
9210 Aalborg SØ
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20803703
P nummer: 1004519555

Kontaktperson

IW
Ib Wagner
Adm. direktør
+45 22315329 aircold@aircold.dk

Send til en kollega

0.078