23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Temadag: Industriel anvendelse af CFD

Temadag om industriel anvendelse af computational fluid dynamics (CFD) som analysemetode i forbrændingsprocesser og rensningsanlæg. Temadagen afholdes af FORCE Technology og DHI og tager udgangspunkt i Lynetten som case.

7. februar 2012 afholder FORCE Technology og DHI i fællesskab temadag med Lynettefællesskabet som vært. Vi tager udgangspunkt i Lynetten som case og har opdelt temadagen i tre dele:

Forbrænding v/ FORCE Technology: Første del omhandler anvendelse af CFD i forbrændingsprocesser, hvor vi med udgangspunkt i cases fra Lynetten, gennemgår brugen af CFD simuleringer i forbindelse med opfyldelse af forbrændingsdirektivet. CFD giver detaljeret viden om de forskellige processer i anlægget, som fx forbrændingen og røggastemperaturen gennem kedeltrækkene i anlægget. Idet man simpelt kan teste effekten af mulige ændringer, er det lettere at optimere driften og derved opnå en mere effektiv udbrænding samt bedre udnyttelse af røggassen.

Vandrensning v/ DHI: Anden del omhandler brugen af CFD i rensningsanlæg, hvor fokus er på energiforbruget i forbindelse med blandings- og omsætningsprocesser i væsker som fx iltning af biologiske rensningsanlæg, omsætning i gæringstanke og begroning af membram filtre. Anvendelsen af CFD er især relevant i meget viskose opløsninger som fx aktiv slambassiner og gæringstanke, hvor der er stærk kobling mellem mikroorganisk vækstmorfologi og strømningsmekanik. Alle beregninger er baseret på OpenFOAM, en Open Source CFD kode, som DHI har tilpasset rensningsanlæg.

Clinic: Tredje del er en workshop, hvor du har mulighed for at diskutere en konkret problemstilling fra dit anlæg med en specialist fra DHI eller FORCE Technology. Du får rådgivning om hvordan optimering med CFD kan bruges ud fra de konkrete betingelser for anlægget.

Læs mere og tilmeld dig temadagen her.

FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55117314
P nummer: 1003106341

Send til en kollega

0.063