23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Brøndby kommune jagter lang holdbarhed for små penge - steni facader

I Brøndby er kommunen ved at forberede sig til en ny økonomisk realitet. Man tror nemlig ikke, at danske kommuner som sådan vil få flere penge at gøre godt med i årene fremover.

Tværtimod. Så når der bygges og renoveres noget i kommunen, er nøgleordene lang holdbarhed på materialer og faldende omkostninger til drift, energi og vedligehold.

Se flere skoleprojekter her: billeder

Når man ser Brøndby Vester skole udefra, ser det ikke ud som om der er sparet på noget. De farvestrålende facadeplader på skolen går fra mørk grå til hvid og slutter i orange højglans. Resultatet er et hus med klare farver, der liver op i området. Men bag den venlige og farvestrålende facade ligger der kølige beregninger og en indsigt, der er præget af realisme.

Mål og midler

– På en skole er der børn og unge, der leger og det sjovt. Der er boldspil, der er moon cars – og der er facadeplader, der går helt ned til jorden, så man kan køre direkte ind i dem. Derfor har vi valgt steni, der kan holde til en hård behandling – uden at vi skal bruge penge på vedligehold. Og skulle der mod forventning ske noget, skal det være nemt at pille en plade ned og sætte en ny op. Det siger afdelingsleder i byggeafdelingen, Frank Larsen.

Her ved man også, at fabriksproducerede plader er nemmere at arbejde med end en trækonstruktion, hvor vedligeholdelsen i øvrigt er noget dyrere. Derfor passer steni-pladerne godt til kommunens planer.

– Målet er, at vi skal afsætte færre midler til vedligeholdelse. Vi jagter lang holdbarhed og små omkostninger til energi og vedligehold. Så kan det godt være, at nogle materialer er lidt dyrere i anlæg, men det tjener sig ind, fordi den efterfølgende drift og vedligeholdelse er billigere år efter år. Der gælder f.eks. ved graffiti der er lige til at vaske af steni-pladerne.


Det siger arkitekten

Steni-pladen er nem at montere og kan skæres i de mål, der brug for. Vi har valgt steni fordi vi ønskede et materiale, der har en holdbar og stærk overflade. Steni-pladen er samtidig nem at vedligeholde ved graffiti og den er så vedligeholdel-sesfri som overhovedet muligt.

– Som arkitekt savner jeg måske lidt af den stoflighed, man finder i materialer som f.eks. fibercement, men der er så mange andre kontante fordele ved steni, at det klart har været at foretrække til vores projekter; Nem at montere, billigt at vedligeholde og holdbar i rigtig mange år frem, siger arkitekt Henrik Schiermacher.

Brøndby kommune har også valgt Steni ved renoveringen af Tjørnehøjskolen, hvor der er store partier af sort træ, glas og steni-plader i kombination.

Se billeder: her


Læs mere om steni på vores hjemmeside: www.steni.dk


Projektfakta
Brøndbyvester skole
Krogagervej, 2605 Brøndby
Omfang 550 m2
Anvendelse: steni anvendes i 3 forskellige farver og glans

Tornehøj, 2605 Brøndby
Omfang 76 m2
Anvendelse: steni anvendes som brystnings plade

Læs nyeste nummer af steninyt <klik her>
Tilmeld dig steni E-nyt <tilmeld>









Steni Danmark A/S
Bækkeskovvej 5
2665 Vallensbæk
Vallensbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78508019
P nummer: 1002553042

Send til en kollega

0.078