23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lemvigh-Müller: Priserne på stål stiger ikke i denne omgang...

Som opfølgning på vor information den 21. september kan det nu fastslås, at de prisstigninger, som stålværkerne håbede / har arbejdet for skulle komme: ”….slutningen af 4. kvartal 2010…….” – kommer ikke i denne omgang...

Tværtimod har vi både i oktober og i november set prisfald på stort set alle handelsstål produkter, som først vil ændre sig et stykke inde i 1. kvartal 2011. Grunden til den forandrede udvikling, skyldes bl.a. at værkerne endnu ikke har formået at tilpasse udbuddet til efterspørgslen og ikke mindst at dollarkursen de sidste 6 -8 uger, har haft en helt anden retning og niveau end forventet.

Da alle råstofferne i udgangspunktet, bliver afregnet i netop dollar ($), har faldet ned til de nuværende ca. 5,30 – 5,40 Dkk. pr $, været en væsentlig årsag til udviklingen i både Euro og vor slutvaluta Dkk.
Vi anbefaler derfor stadig at ordet ”omsætningshastighed” skal være nøgleordet i de kommende måneder – kun der igennem, kan man sikre sig bedst muligt imod de negative indvirkninger af disse prisudviklinger.

Der er ikke kun tale om handelsstål - også rustfrit er ramt, grunden er her en vigende Nikkelnotering og den selvsamme dollar udvikling. Det eneste som i den sidste periode er steget, er metaller med aluminium i spidsen – hvor der netop er en bedre balance, imellem udbud og efterspørgsel.

Normalt holder Lemvigh-Müller i november ”markedsinformations møder” rundt om i landet – men grundet den usikre udvikling har vi valgt, at udskyde disse, indtil vi selv føler, vi har en sikkert udmelding til møderne. Værkskapacitets tilpasninger, skrotpriser og $ kursen, vil være væsentlige forhold, man skal holde øje med i den kommende tid.

Med venlig hilsen
Lemvigh-Müller A/S
Stål & Metal divisionen

Lemvigh-Müller A/S
Stationsalleen
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56973311
P nummer: 1007938663

Send til en kollega

0.062