23948sdkhjf

Faglært på kortere tid

| Medlemsnyhed | Indrykket af Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier

På Herningsholm Erhvervsskole vil vi give ufaglærte på minimum 25 år bedre mulighed for at komme i gang med en uddannelse og blive faglært maskinsnedker, klejnsmed eller industritekniker

Ufaglærte på minimum 25 år med erhvervserfaring kan nu tage en erhvervsuddannelse og blive faglærte på en mere fleksibel måde på Herningsholm Erhvervsskole.

Den nye ordning skal være med til at sikre, at flere midt- og vestjyske ufaglærte med erhvervserfaring fremover får en bedre mulighed for at komme i gang med og gennemføre uddannelsen til industritekniker, klejnsmed eller maskinsnedker.

De tre uddannelsers grundforløb er bygget op af en række AMU-kurser af få dages varighed. Det gør hele forløbet mere overskueligt.

Forløbet starter med en afklaring af, hvad den ufaglærte allerede kan i forhold til uddannelsen. Ofte vil den ufaglærte kunne tage et kortere grundforløb og komme hurtigere videre i uddannelsen.

Herningsholm Erhvervsskole kan desuden tilbyde de ufaglærte at tage en grundforløbsprøve, hvilket især er vigtigt for de ledige.

- Grundforløbsprøven og en egnethedsvurdering giver de ufaglærte mulighed for at få tildelt en plads i skolepraktik. Det betyder, at vi kan give dem en uddannelsesgaranti, så de kan gennemføre uddannelsen i skolepraktik, hvis de indledningsvis ikke kan finde en praktikplads. Et vigtigt parameter for mange, siger efteruddannelseschef Leif Kloster.

Ordningen er blevet skabt på en baggrund af, at behovet for faglært arbejdskraft er stigende. Dialog med lokale virksomheder og jobcentre ligger til grund for valget af de tre uddannelser industritekniker, klejnsmed og maskinsnedker.

- Vi håber, at tiltaget vil gøre indgangen til at blive faglært mere overskuelig, og at det vil resultere i flere faglærte inden for områder, hvor der er stor brug for faglærte. Vi forventer også, at en række både ufaglærte og faglærte fra andre brancher vil se mulighederne for et erhvervsmæssigt sporskifte, siger Leif Kloster.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier

Lillelundvej 21
7400 Herning
Danmark
Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier

Send til en kollega

0.094