23948sdkhjf

InfraLCA - uddannelse i brugen af værktøjet

| Medlemsnyhed | Indrykket af VEJ-EU Vejsektorens Efteruddannelse

Lær at bruge InfraLCA-værktøjet. Kort virtuelt kursus den 8. maj 2023.

Der er stigende interesse for at bruge InfraLCA-værktøjet i branchen, og det rejser et behov for at kende værktøjet indgående for at kunne anvende det til fulde i egen organisation.

INDHOLD

På dette kursus undervises du i brugen af værktøjet, blandt andet ved brug af forskellige cases, som gennemgås og analyseres i InfraLCA.

Der tages udgangspunkt i nyeste version af InfraLCA, der lanceres og publiceres i foråret 2023. Den nye version indeholder en opdatering, så værktøjet kan håndtere miljøvaredeklarationer, der er lavet efter nyeste standard, hvor der indgår værdier for faserne omkring endt levetid for et produkt samt genbrugspotentiale.

InfraLCA er frit tilgængeligt på Vejdirektoratets hjemmesiden www.vd.dk/InfraLCA hvor du også kan læse mere. 

Værktøjet bruges nu til klimaanalyser hos en række forskellige aktører indenfor den danske infrastruktur- og anlægsbranche. Dette gælder både for opgørelse og analyser af nuværende CO2-udledninger og CO2-reducerende initiativer.

Kurset vil netop adressere dette ved at undervise i brugen af værktøjet, blandt andet ved brug af forskellige cases, som gennemgås og analyseres i InfraLCA.

På kurset tages der udgangspunkt i nyeste version af InfraLCA, der lanceres og publiceres i foråret 2023. Den nye version indeholder en opdatering, så værktøjet kan håndtere miljøvaredeklarationer, der er lavet efter nyeste standard, hvor der indgår værdier for faserne omkring endt levetid for et produkt samt genbrugspotentiale.

MÅLGRUPPE

Kurset er egnet for alle, der arbejder med anlægs- og infrastrukturprojekter herunder også kommunerne. Derfor udbydes kurset i samarbejde med Kommunernes Landsforening (KL). Der vil på kurset gennemgås analyser på vej- og kommuneområdet.

Deltageren forventes at have et overordnet indblik i InfraLCA, klimaanalyser og analysebehov i egen organisation.

Inden kurset kan materialet på www.vd.dk/infralca med fordel gennemgås.

https://www.vej-eu.dk/da/miljoe-og-klima/infralca-uddannelse-i-brugen-af-vaerktoejet-10230805/

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
VEJ-EU Vejsektorens Efteruddannelse

Guldalderen 12
2640 Hedehusene
Danmark
VEJ-EU Vejsektorens Efteruddannelse

Send til en kollega

0.125